Twittergrundaren: ”Jag ber om ursäkt”

Publicerad 2022-11-05

Elon Musk har sparkat hälften av Twitters personal sedan övertagandet.

Nu ber grundaren Jack Dorsey om ursäkt.

”Jag inser att många är arga på mig”, skriver han på Twitter.

Teslagrundaren Elon Musk inledde sin tid som Twitterägare med att kraftigt minska företagets personalstyrka.

Nära hälften av de 7 500 anställda fick sparken via mejl efter att Musk meddelat att företaget förlorar fyra miljoner dollar om dagen.

”Tyvärr finns det inget val”, säger Musk och skyller att aktivistgrupper pressat annonsörer till att fly från bolaget.

Twitters medgrundare Jack Dorsey, som stöttat Musk, går nu ut och ber om ursäkt för att företaget växte ”för snabbt” under hans ledning.

“Folk på Twitter, både då och nu, är starka och motståndskraftiga. De kommer alltid att hitta ett sätt oavsett hur svårt det är för stunden", skriver han i en tweet och fortsätter:

"Jag inser att många är arga på mig. Jag äger ansvaret för varför alla hamnat i den här situationen: Företaget växte för snabbt. Jag ber om ursäkt för det".

Säkerhet är topprio

Twitters säkerhetschef Yoel Roth säger att bara 15 procent av alla som fått sparken arbetar med säkerhet och förtroende på plattformen. Något han tror blir viktigt inför det kommande mellanårsvalet i USA.

”Med förtidsröstning som pågår i USA, så är våra ansträngningar om valintegritet – inklusive skadlig desinformation som kan undertrycka röstande samt bekämpande av statligt stödda informationsinsatser – fortsatt topprioriterat”, skriver han på Twitter.

Twittergrundaren Jack Dorsey.

Följ ämnen i artikeln