Publicerad:
Uppdaterad:

Kollegorna på sjukhuset sörjer Karolin Hakim

Av: Susanna Nygren

Publicerad:
Uppdaterad:

Chock och frustration – så beskriver HR-direktören Joakim Silva känslorna på Värnamo sjukhus efter att kollegan Karolin Hakim skjutits ihjäl.

Sjukhuset erbjuder i dag krisstöd för medarbetare i sorg.

– Det är en fruktansvärd händelse. En ung kvinna som blir avrättad med ett barn, säger Joakim Silva, HR-direktör för region Jönköpings län

Den 31-åriga läkaren Karolin Hakim, som sköts ihjäl på öppen gata i Malmö för drygt en vecka sedan, arbetade på Värnamo sjukhus. Där gjorde hon sin AT-tjänstgöring fram till juni i år.

1 av 2 | Foto: Privat
Karolin Hakim jobbade på Värnamo sjukhus.

Anställda på sjukhuset svävade länge i ovisshet. De visste inte om det verkligen var deras före detta kollega som mördats. Men under måndagen gick ledningen på Värnamo sjukhus ut med information om att AT-läkaren Karolin Hakim gått bort.

Kollegor får krishjälp

Kollegorna på Värnamo sjukhus erbjuds nu krishjälp.

– Vi gör allt vi kan för att stödja de medarbetare som har jobbat med henne. Det var en duktig AT-läkare, säger Joakim Silva, HR-direktör för region Jönköpings län till Aftonbladet.

Joakim Silva berättar att sjukhuset har engagerat ett krisprogram med kuratorer och beteendevetare för att stötta de som jobbat nära Karolin Hakim.

Själv är han frustrerad över att en ung, nybliven mamma skjutits ihjäl.

– Det berör att våldet är så nära inpå. Personligen anser jag att gängkriminaliteten har trappats upp. Att man nu avrättar en kvinna är helt sjukt, säger Joakim Silva.

Håller minnesstund

En minnesstund kommer hållas i veckan på sjukhuset för att hedra den unga läkaren – Karolin Hakim.

1 av 4 | Foto: MARCUS ERICSSON
Mordet ägde rum i stadsdelen Ribersborg, förr kallad ”käppastaden” med många äldre invånare. Nu har barnfamiljerna flyttat in.

Mathias Lindblad, ST-läkare, var en av Karolins kollegor på sjukhuset. Han berättar för Läkartidningen att de även var studiekamrater i Polen.

– Jag känner henne sedan länge eftersom vi pluggade tillsammans. Hon kom till Poznan två terminer innan mig, säger Mathias Lindblad.

”Hon var omtänksam”

Han minns Karolin väl eftersom hon var synnerligen snäll och hjälpsam.

– Hon var jätteomtänksam. Försökte alltid få med alla svenska studenter och se till att det hände något. Hon var en person som tog initiativ och det var mycket tack vare henne som vi svenskar började umgås och det blev en gemenskap, säger han.

Tonåring misstänkt för medhjälp

Exakt varför just Karolin Hakim sköts ihjäl är fortfarande en gåta. En av polisens teorier är att det kan ha att göra med den man som hon har ett barn med. Denne är dömd för ett mycket spektakulärt värdetransportrån i Danmark. Där bytet blev 62 miljoner kronor.

En 19-årig man har häktats misstänkt för medhjälp till mordet på Karolin Hakim. I dag meddelade åklagarmyndigheten att en ny häktningsförhandling mot honom måste begäras senast kl 15 på torsdag. Annars försätts 19-åringen på fri fot.

PODD: Experten om det svenska skjutvåldet: ”Sticker ut”

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Manne Gerell om de uppmärksammade morden i Malmö och Vällingby.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: