Bilden på flickan har blivit en sorgesymbol

Uppdaterad 2015-11-07 | Publicerad 2015-11-06

Tio månader gamla Darina Gromova tittade på de ­parkerade flygplanen i väntan på att få åka hem.

Bilden på den tio månader gamla flickan har blivit en sorgesymbol för hela Ryssland.

Nu har den yngsta av de samtliga 224 passagerarna hittats och identifierats – mer än tre mil från flygplansvraket.

Darina Gromova från St Petersburg var den yngsta passageraren av de 224 personer som omkom i flygkraschen på Sinaihalvön. Den blott 10 månader gamla Darina hade varit på semester i Sharm el-Sheikh med sina två föräldrar Tatiana, 26, och Alexei Gromova, 27, när de gick ombord Airbus A321 som skulle ta dem hem till Ryssland.

Men 23 minuter efter det att planet lyft från flygplatsen försvann det från radarskärmarna och man kunde senare konstatera att det kraschat i Egypten. En bild där den unga flickan står och blickar ut över de parkerade flygplanen har fått spridning på sociala medier och har enligt RT blivit en sorgesymbol för hela Ryssland. Under hashtagen #mainpassenger kommenterar människor den hemska olyckan och beklagar de anhörigas sorg. Det var i samband med att bilden togs som mamma Tatiana myntade det som kom att bli namnet på hashtagen då hon kallade sin dotter för resans "mainpassenger".

Hittades tre mil från vraket

Ryska myndigheter har uppgett att 58 personer av de 224 passagerarna hittills har blivit identifierade. En av dem är just Darina Gromova vars kropp hittades mer än tre mil från platsen där merparten av flygvraket landade. Enligt Daily Mail kan detta vara ett tecken på att planet ska ha exploderat långt tidigare än vad man trott. I och med fyndet av Darina Gromovas kropp så har sökområdet utvidgats och sträcker sig nu så långt som fyra mil från nedslagsplatsen.

Men vad som orsakat flygkraschen är fortfarande oklart. Den brittiska regeringen har tidigare i veckan gått ut med att det mycket väl kan röra sig om ett bombattentat. Ryska experter har dock meddelat att man i dagsläget ännu inte hittat några spår av sprängämnen på de funna offrens kroppar.