Sätter in likhundar på nya fyndplatsen

Publicerad 2013-08-02

På nya fyndplatsen i Trollhättan fanns brända kläder och ett örngott.

Nu sätter polisen in likhundar för nya sökningar i området.

– På måndag kommer vi ha fyra hundar som söker, säger länskriminalens Thord Haraldsson.

Fyndplatsen som polisen genomsökte i torsdags är högst intressant för polisutredningen om den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan.

På den brända marken fanns rester av uppbrända kläder och halvbrända sidor ur en bok. Bara meter därifrån låg ett blått örngott på marken.

Fler likhundar

Under fredagen genomsökte likhundar platsen och under nästa vecka kommer sökningarna intensifieras.

– Vi kommer att få tillgång till fyra kriminalsökshundar och vi kommer att ha dem hela veckan, säger Thord Haraldsson vid länskriminalen i Trollhättan.

Polisen kommer att få låna in två likhundar från Uppsala som kommer att hjälpa till att söka och området kring den nya fyndplatsen är en prioritet för polisen i nuläget.

Det är ännu oklart vilket värde fynden har för utredningen då de fortfarande undersöks av polisens tekniker.

Fyndplatsen ligger knappt 500 meter söder om hemmet till den 35-årige man som sitter häktad misstänkt för skyddande av brottsling. Även en 31-årig man är häktad med samma rubricering och en omhäktning för de båda ska göras nästa vecka.

Vill ha fler tips

Fyndet gjordes av en privatperson som sedan larmade polisen och Thord Haraldsson uppmanar personer som hittar saker i naturen att fortsätta höra av sig med tips.

– Det är ju oerhört viktigt att vi får hjälp. Det är väldigt viktigt att vi hittar offret och vi får inte spara på något krut där, säger han till Aftonbladet.

I går beslutade även polsk domstol att den 36-årige man som inställde sig vid svenska ambassaden i Warszawa ska lämnas ut till Sverige. Han har varit häktad i sin frånvaro misstänkt för mord på den 23-åriga kvinnan, men har i intervjuer med Aftonbladet nekat till att han haft något med hennes försvinnande att göra.