Bil körde in i skola – ett barn har dött

Publicerad 2023-07-06

Ett barn på åtta år har dött och minst sex andra barn och två vuxna är skadade efter att en bil kört in i en skolbyggnad i Wimbledon i England.

Polisen beskriver det som en ”allvarlig händelse”.

En kvinna i 40-års åldern är gripen misstänkt för vållande till annans död.

Ett åtta år gammalt barn har dött och ytterligare minst sex barn och två vuxna har skadats efter att en bil kört in i en skola i Wimbledon i England, enligt Sky News.

Räddningspersonal, brandmän och ambulanshelikopter skickades till platsen och enligt John Martin, läkare vid Londons ambulans, har totalt 16 personer vårdats på plats efter händelsen och att tio personer tio personer fördes till sjukhus.

– Vi skickade flera resurser inklusive specialistsjukvårdare, Londons luftburna ambulans och 15 ambulanser, säger Martin, vid en pressträff.

– Vi vill tacka vår personal som arbetade hårt och outtröttligt när de var på plats, och även till skolans personal och allmänheten som hjälpte till i detta tidiga skede. Våra hjärtan går ut till alla inblandade i dagens tragiska händelse, fortsätter han.

Polisen har meddelat att händelsen inte ses som terrorrelaterad och att de undersöker omständigheterna kring vad som hänt.

En kvinna i 40-årsåldern har gripits av polis.

Hon misstänks för vållande till annans död genom farlig körning.

Skolan där händelsen inträffade är för flickor mellan fyra och elva år, enligt BBC.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln