Fyraåring drunknade i badkar

Publicerad 2011-09-23

En fyraårig pojke drunknade i ett badkar i en lägenhet i Bergsjön i Göteborg på torsdagskvällen.

Polisen har öppnat en brottsutredning om vållande till annans död.

– Vi håller på att utreda omständigheterna, säger Per-Olof Johansson, chef för länskriminalens rotel för grova brott i Västra Götaland.

Ambulans och polis kallades till lägenheten på torsdagskvällen efter att ett barn hittats livlöst.

Ingen delgiven brottsmisstanke

Det gjordes förgäves upplivningsförsök. Barnet fördes till Östra sjukhuset, där läkare konstaterade att den fyraåriga pojken var död, uppger GT. Polisen inledde redan i går en teknisk undersökning av lägenheten. Barnet ska också ha obducerats.

– När en sådan här tragiskt händelse inträffar vidtar vi åtgärder. Det finns ingen som är delgiven brottsmisstanke. Det är en förundersökning inledd för att utreda händelsen, betonar Per-Olof Johansson.

"Är väldigt känsligt"

Per-Olof Johansson säger att han ska  diskutera med utredare och åklagare hur de ska gå vidare med utredningen. Han uppger på fredagens förmiddag att "en tänkbar brottsrubricering är vållande till annans död" men att brottet också kan bli avskrivet.

Pressinformatör Thomas Fuxborg bekräftar på eftermiddagen att polisutredningen fortgår.

– Man för höra familjen och se om det kan bli frågan om vållande till annans död. Det kan innebära att någon inte haft tillsyn som man bör. Vi misstänker inget annat såsom mord eller dråp, säger Thomas Fuxborg vid Västra Götalandspolisen.