Brand förstörde klassisk krog i Göteborg

Av: Alexandra Carlsson Tenitskaja, Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: ROGER LUNDSTEN

En brand rasade på Ölstugan Tullen på Hisingen i Göteborg. Branden ska ha startat inne på en toalett och sen spridit sig till övriga delar av fastigheten.

– Lokalerna är ganska skadade, både av brandrök och vatten, säger Anders Lundblad, stabschef på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Larmet om branden i restaurangdelen kom vid 11.30-tiden på fredagen.

Räddningstjänsten var på plats med fem enheter och runt 30 brandmän under dagen. Arbetet pågick fortfarande vid 22-tiden.

– Lokalerna är ganska skadade, både av brandrök och vatten. Elden är i stort sett släckt. Det är en väldigt gammal byggnad som är ombyggd flera gånger, golvet ligger i flera lager och vi har svårt att komma åt det, säger Anders Lundblad, stabschef på räddningstjänsten.

Ingen person har rapporterats skadad.

Enligt Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg, var det en fullt utvecklad brand och det fanns risk för spridning.

– Men vi har dragit en begränsningslinje och ska hålla den. Vi försöker förhindra att elden sprider sig, sa Anderas Terner tidigare på fredagen.

Klassisk kroglokal

Strax efter klockan tre på fredagseftermiddagen ska räddningstjänsten ha börjat få kontroll över branden.

– Det pyr lite fortfarande, så vi kommer att vara på plats ett tag till tillsammans med räddningstjänsten för att avsluta arbetet. Troligtvis startade branden i en elcentral, säger Hans Lippens som är presstalesman hos polisen region Väst.

Krogkedjan Ölstugan Tullen tog över lokalen 2014. Tidigare höll den klassiska Hisingekrogen Adas till i den gamla byggnaden.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN