Polisen varnar: ”Mycket halt på vägarna”

Flera olyckor på söndagen

Publicerad 2022-01-02

Snömodd och halka ställer till det på vägarna och flera olyckor har inträffat under morgonen.

Nu uppmanar polisen till försiktighet i trafiken.

– Jag vill verkligen betona vikten av att hålla avstånd, säger Mats Öhman från polisen i Bergslagen.

Det blir besvärligt på vägarna i Mellansverige då snö och halka väntas under dagen.

Nattens kraftiga snöfall har dragit norrut och SMHI har lyft sin vädervarning – men det betyder inte att det är problemfritt på vägarna i området, enligt SMHI:s meteorolog Linnea Rehn.

– Det har kommit en del snö under natten och i södra Svealand och norra Götaland har det till och med kommit lite underkylt regn, säger hon till TT.

Även i hela Norrland, Svealand, östra Småland samt på Öland och Gotland är det risk för besvärligt väglag på söndagen.

Söndagens väder med snöfall och underkylt regn har gjort många vägar i landet hala.

Flera olyckor i Mellansverige och Norrland

Ett flertal olyckor inträffat på E4 i Västernorrland och i polisregion Bergslagen under söndagsförmiddagen.

På riksväg 62, i närheten av Torsby, har två olyckor inträffat under morgonen. Den första händelsen ska ha varit en singelolycka utan allvarliga personskador.

Den andra olyckan rör två bilar som krockat. Enligt polisens uppgifter ska den ena bilen ha hamnat i diket och fem personer ska vara inblandade i olyckan. Två av dem fördes senare med oklara skador till sjukhus.

– Det är mycket halt och moddigt och vi vill uppmana trafikanter att vara försiktiga på vägarna, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Även i närheten av Örebro har två olyckor inträffat. Ingen person har skadats allvarligt i någon av olyckorna, men Mats Öhman varnar för att väglaget är struligt.

– Jag vill betona vikten av att hålla avstånd i trafiken. Om man inte har rätt avstånd och man måste bromsa snabbt tappar man lätt greppet. Det är också viktigt att tänka på att hålla hastigheten, säger han.

Följ ämnen i artikeln