Här förs turisterna bort av beväpnade kidnappare

Uppdaterad 2015-09-24 | Publicerad 2015-09-23

Uppges hållas fångna i avlägset bergsområde

Övervakningsbilder visar hur norrmannen Kjartan Sekkingstad, 56, och tre andra personer förs bort av sina beväpnade kidnappare från semesterparadiset i Filippinerna.

– Bilderna visar att elva beväpnade gärningsmän ligger bakom kidnappningen, säger kapten Alberto Caber till VG.

I går kväll kom information om att turisterna hålls fångna i ett avlägset bergsområde.

Kidnappningen inträffade sent på måndagen, lokal tid, på turistanläggningen Oceanview på den filippinska ön Samal.

Personerna som tagits gisslan är norrmannen Kjartan Sekkingstad, 56, kanadensarna John Ridsel, 68, och Robert Hall samt den filippinska kvinnan Teresita Flor.

Sent tisdag kväll uppgav polisen att turisterna hålls fångna i ett avlägset bergsområde på sydöstra spetsen av ön Mindanao, uppger TT-AFP.

– I går kväll fick vi information om att kidnapparna och de tillfångatagna har setts. De befinner sig i Davaoregionen, säger Aaron Aquino, polischef i området.

– Vi väntar på att få kontakt med kidnapparna, så att vi ska få veta vad de har för krav, säger Aquino.

Elva beväpnade gärningsmän

Under tisdagen släppte lokal polis övervakningsbilder som visar hur de fyra fördes bort av de beväpnade gisslantagarna vid en liten marina i anslutning till anläggningen.

– Bilderna visar att elva beväpnade gärningsmän ligger bakom kidnappningen, säger Alberto Caber, kapten vid den filippinska militären, till VG.

Nyhetsbyrån AP skriver att gärningsmännen attackerade Ridsel, Hall och Flor vid sällskapets yacht. Sekkingstad togs när han undersökte vad det var som hände.

Stor sökinsats

Än så länge har ingen tagit på sig ansvaret för kidnappningen. En stor sökinsats efter kidnapparna och deras gisslan pågår och polis, kustvakt och militär arbetar tillsammans med fallet.

Norrmannen Kjartan Sekkingstad är bosatt i Filippinerna och arbetar på turistanläggningens marina. Hemma i Norge är familjen i chock.

– Det är väldigt svårt för familjen. Det har ännu inte sjunkit in vad som har skett, säger brodern Odd Kåre Sekkingstad till VG.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln