Grannen: Det värsta är att vi inte vet hur det gått

Publicerad 2021-12-25

En familj saknas efter en kraftig villabrand i Sandviken under julaftonsnatten.

En granne berättar hur han vaknade av räddningstjänstens sirener och lukten av brandrök.

– Man är väldigt orolig för familjen, säger en annan granne.

Det var vid halvtre natten mot juldagen som larmet om branden i villan kom till räddningstjänst och polis. När räddningstjänsten närmade sig branden några minuter efter larmet vaknade närboende av de ljudande sirenerna.

– Jag bor precis intill så jag hörde brandbilarna och drog undan gardinerna och såg att huset var i full brand, berättar en granne för Aftonbadet vid halvelvatiden på juldagsmorgonen.

Enligt räddningstjänsten var det en stor risk för att branden skulle sprida sig till flera villor i området och boende i flera hus fick lämna sina hem.

– Jag kände värmen från branden mot mitt fönster, berättar han.

Får inte gå ut

Kort efter att han och hans familj vaknat av sirenerna kom polisen och knackade på. De uppmanade familjen att lämna sitt hus. Både för risken att branden skulle sprida sig till deras hus och för den svarta brandröken som låg tjock över området.

Vid tiotiden på morgonen har han och familjen fått komma tillbaka till huset. Men stora delar av gatan är avspärrad av polisen. Enligt grannen uppmanas de att hålla sig inomhus.

– Det verkar som att de har släckt det mesta men det är fortfarande väldigt mycket rök. Det ryker så att det täcker hela mitt fönster.

Men hans tankar går nu till den familj, två vuxna och två yngre barn, som befann sig i huset under julaftonskvällen och som polisen fortfarande inte fått kontakt med.

– Det värsta är att man inte vet om det var personer kvar i huset, säger grannen.

En stor insats med polis och räddningstjänst arbetar fortfarande på platsen.

En annan granne berättar att hennes man vaknade och såg branden och det stora räddningspådraget vid halvfyra på morgonen. Nu ser hon den nedbrunna villan från sitt fönster.

– Vi undrar vad som händer. Det man är mest orolig för är föräldrarna och barnen, säger grannen.

Utreder mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Det gör man för att få fram omständigheterna kring olyckan, det finns ingen misstänkt för brottet, säger Magnus Klarin Jansson.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på platsen.

– Vi får se när det blir möjligt för dem att gå in, det är fortfarande för varmt på platsen, säger Magnus Klarin Jonsson, presstalesperson på polisregion MItt.

Följ ämnen i artikeln