Frontalkrock mellan buss och bil – två döda

Två män har dött i bussolyckan i Härryda kommun.

Linjebussen och en personbil frontalkrockade på torsdagen.

Tre personer vårdas på sjukhus och flera andra har skadats lindrigt.

En allvarlig trafikolycka inträffade i Stora Bugärde, Härryda kommun under torsdagen.

Vid 18.30 larmades SOS Alarm om att en linjebuss och en personbil frontalkrockat.

– Räddningstjänsten arbetar fortfarande på platsen. Flera personer har blivit svårt skadade, men jag har inte exakt antal i nuläget, sa Jenny Widen, polisens presstalesperson, vid klockan 20.25.

Två män döda

Under torsdagskvällen uppgav polisen att en man i 25-årsåldern och en man i 65-årsåldern dött i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade. Tre personer vårdas på sjukhus och flera personer skadades lindrigt.

Enligt Göteborgs-Posten ska omkring 20 personer befunnit sig ombord.

Nio ambulanser larmades ut till platsen. Räddningstjänsten ryckte ut med två ledningsenheter och cirka 20 räddningspersonal.

– Hittills har tre ambulanser åkt till sjukhus med patienter, oklart hur många patienter. Sex ambulanser är kvar på platsen, säger Linda Bergqvist, teamledare på SOS Alarm, under räddningsarbetet.

Orsaken oklar

Insatsen pågick i flera timmar och räddningstjänsten arbetade med att ta om hand om skadade och få vägen farbar, enligt vakthavande befäl.

– Bussbolaget har skickat en ersättningsbuss för att hämta de personer som klarat sig oskadda, sa Linda Bergqvist, teamledare på SOS Alarm.

Både bussen och personbilen kommer att behöva bärgas. Orsaken till olyckan är inledningsvis oklar.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN