Här tittar vårsolen fram i helgen

Publicerad 2022-03-09

Till helgen så väntas vårvärme och strålande sol i hela landet.

– Ett högtryck etablerar sig igen till helgen, säger Mikael Luhr, meteorolog, Klart.

Än så länge är det bara tisdag. Kanske måste du slava vidare med vardagens bestyr ett tag till. Men den som väntar på något gott – väntar aldrig för länge. Till helgen blir det strålande sol och vårvärme.

– Ett högtryck etablerar sig igen till helgen, vilket gör att det kommer vara sol i så gott som hela landet, säger Mikael Luhr, meteorolog, Klart.

Där blir vädret bäst

Sol, sol, strålande sol – gläns över sjö och strand. Även om svenska soldyrkare från norr till söder kommer att vara nöjda med helgen, så finns det vissa platser som bjuds på extra fint väder.

– I söder blir det uppemot 10 grader på ganska många håll. Varmast blir det troligtvis i de östra delarna av Svealand. I de norra delarna av landet så blir det uppemot 8 plusgrader som mest, säger Mikael Luhr.

I helgen väntas vårvärme i hela Sverige.

Men han höjer också en varningens finger till er som börjat stöka undan vintergarderoben.

– Det är inte riktigt läge ännu. Man ska komma ihåg att klart väder så här i början på våren innebär att det blir ganska kallt om nätterna och morgnarna med minusgrader ganska långt söder ut, säger han.

Så länge stannar värmen

Det blir sol, gott så. Men den girige kanske undrar hur länge solen stannar? Mikael Luhr har svaret.

– Det högtrycksbetonade vädret har hållt i sig sedan helgen och fortsatt in i veckan, men i mitten på veckan så hoppar det tillbaks och blir lite ostadigt, säger han.

Ja, ja. Men hur länge stannar solen?

– I och med att det tar fart till helgen så håller det sen i sig en större del in på nästa veckan. Sen skulle det kunna bli lite kallare under andra halvan av nästa vecka – men det här soliga vädret kommer vi få se mer av de närmaste två veckorna.

Följ ämnen i artikeln