Försvunne kryptomiljonären hittad styckmördad i bäck – efter mystiska inlägg om ”onda människor”

Publicerad 2023-07-28

Han sålde mackor, investerade i lyxbilar och blev kryptomiljonär.

Nu har influencern Fernando Pérez Algaba, 41, hittats styckmördad i en bäck i Buenos Aires.

Dagarna innan försvinnandet hade han lagt upp en rad kryptiska inlägg om ”onda människor”.

Det var en grupp barn som var ute och spelade fotboll som hittade kroppsdelarna i söndags. Fernando Pérez Algabas kvarlevor låg i en resväska i en bäck nära fotbollsplanen i Buenos Aires, Argentina.

Då hade den 41-årige miljonären och kryptoinfluencern varit försvunnen i flera dagar. Innan försvinnandet hade han lagt upp en rad kryptiska meddelanden i sociala medier. Pérez Algaba hade bland annat pratat om ”onda människor” som bemötte snällhet med hat, skriver Daily Mail.

Under utredningen har polisens tekniker bland annat använt en maskin som tömmer bäcken på skräp.

Fernando Pérez Algaba, 41, hittades styckmördad i en bäck i Buenos Aires.

Sköts med tre skott

Enligt lokala medier var armar och ben avlägsnade från kroppen på ett ”rent” sätt – vilket skulle tyda på att dådet utförts av någon som är ”professionell”. En tatuering kunde snabbt knyta kvarlevorna till Pérez Algaba. En fingeravtrycksanalys bekräftade att det var han.

Enligt obduktionen hade kryptokungen med smeknamnet ”Lechuga” (”Sallad”) mördats med tre pistolskott.

Nu försöker argentinska myndigheter utreda mordet. Men på torsdagen hade utredningen inte lett fram till någon misstänkt eller något gripande.

Pérez Algaba hade som 14-åring börjat sälja smörgåsar, för att gå vidare till att leverera pizza och sälja glass i Buenos Aires. Några företagsresor senare hade han gjort sig en förmögenhet genom handel med aktier och digitala kryptovalutor.

Samtidigt hade han bytt sin första moped mot ett nytt fordon som han rustat upp och sålt dyrare.

I en intervju berättade han om att han brukade resa mycket till Paraguay för att köpa däck, eftersom de var mycket billigare än i Argentina.

– Det gjorde att jag kunde renovera bilarna och sälja dem till ett bättre pris, sa argentinaren, som vid 24 års ålder haft en hel lagerlokal full av lyxbilar som han hyrde ut eller handlade mer.

Nära en miljon följare

På Pérez Algaba Instagramkonto har 918 000 följare fått en inblick i hans lyxliv med dyra bilar, jetskis och exklusiva fester.

Det är oklart när mordet skedde, men enligt myndigheterna hade en kvinna den 19 juli stämt träff med Pérez Algaba för att lämna tillbaka nycklar till en lägenhet hon hyrt av honom. Efter det hade polisen börjat söka efter honom.

Peréz Algaba hade under flera år bott i Miami, USA, men återvänt till Argentina en kort tid innan mordet. I mars i fjol gav affärsmannen och investeraren flera intervjuer i argentinska medier, där han porträtterades som argentinaren som lämnat ett land i kris för att lyckas utomlands.

Kanske finns ledtrådarna till vad som hänt Pérez Algaba i några av de kryptiska inlägg han gjorde i sociala medier innan sin död. Bland annat hade han lagt upp en bild på sig själv i en bil med en tillhörande ljudinspelning, i vilken han sa:

– Det är otroligt hur det finns så onda människor i världen att medan du funderar på att hjälpa dem, så tänker de på att förstöra dig.

Dagarna innan Fernando Pérez Algabas försvinnande hade han lagt upp en rad kryptiska inlägg om ”onda människor”.

Jagad av investerare

I ett meddelande han skickat skrev han:

”Hej mamma, jag behövde rensa huvudet som alltid. Och härifrån inser jag två saker; att vi inte kan fly från problem och att problemen kommer att följa oss.”

Pérez Algaba hade registrerat flera företag de senaste åren, men ett hade inte ens haft något skattenummer, ett annat hade utretts för bedrägeri och det tredje hade varit skuldsatt.

Personer som investerat i hans företag hade jagat honom under de senaste åren och vidtagit rättsliga åtgärder mot honom, när han försökt betala dem med checkar som saknat täckning.

Under torsdagen kom uppgifter i argentinska medier om att Pérez varit tyngd av skulder och den senaste tiden levt under hot. Enligt spanska El País utreder polisen 200 hot som 41-åringen tagit emot de senaste veckorna – bland annat från folk som hävdat att han förstört deras liv.