Kylan biter sig fast — kallare än normalt

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Kylan stannar minst en vecka till – och troligen längre än så. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Kylan stannar minst en vecka till – och troligen längre än så. Arkivbild.

NYHETER

Röda kinder och långkalsonger på. Kylan som har lagt sig över Sverige biter sig kvar. Så gott som hela landet får minusgrader även kommande vecka – och troligen längre än så.

– Det ser ut att bli kallare än normalt framåt också, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Den som njuter av vintervädret kan glädja sig åt, åtminstone, ännu en vecka med snö och minusgrader. Det kan visserligen bli någon enstaka plusgrad i södra Götaland under måndagen, precis som det varit under söndagen i södra Skåne.

– Men i övrigt i landet är det minusgrader och det ser ut att fortsätta vara det under veckan som kommer. Det händer inte jättemycket temperaturmässigt, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Och kylan kan bita sig fast ännu längre.

– Som det ser ut håller det i sig, mina kollegor har kollat på långvädret och då såg det ut som att det även veckan efter den kommande veckan håller sig på minusgrader. Att det är kallare än normalt framåt också, säger Fougman.

Det är just nu kallare än normalt i nästan hela landet — det är bara allra längst upp i norr som det är någon grad varmare än normalt.

Under natten till måndagen kommer också ett område med snöfall som rör sig österut över Götaland, men det är i nuläget ingen varning utfärdad för det.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN