Njut av sommarvädret nu

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-07-19

SMHI: Ostadigt väder och regn nästa vecka

Det blir ingen ljusning vid horisonten.

I alla fall inte när man ser till det ostadiga sommarvädret.

Nästa vecka bjuder enligt SMHI på fortsatt lågtryck och regnskurar på många håll i landet.

Det ostadiga vädret fortsätter.

Passa på att njuta nu. Snart är det nämligen för sent. Vädret är riktigt bra i dag i bland annat Svealand och södra Norrland där man kan njuta av sommarvärmen.

– Där blir det goda solchanser och övervägande uppehåll. Även södra Götaland och nordvästra Norrland får fint väder till kvällen, säger Lisa Frost som är meteorolog på SMHI till aftonbladet.se.

Även fredagsvädret ser riktigt bra ut.

– Det blir tidvis goda solchanser och faktiskt något varmare. Upp till 23 grader kan det bli på vissa håll och mest sol blir det i södra Götaland.

Ostadig vecka

Men redan i helgen drabbas delar av Sverige av sämre väder och på den vägen är det.

– På lördag har vi ett regnområde som rör sig upp över Götaland och ger regn och molnighet där. Även i norra Norrland blir det växlande molnighet i lokala skurar.

Var blir det bäst väder?

– I norra Götaland, Svealand och södra Norrland blir det klart väder. Temperaturen blir mellan 15 och 25 grader i landet.

Söndagen bjudar på ostadigare väder med växlande molnighet i hela landet. Bäst solchanser blir det i Tornedalen och även Götaland kan få goda solchanser.

Hur ser det ut i nästa vecka?

– Det blir fortsatt ostadigt väder med växlande molnighet i hela landet. Det blir regnskurar på många håll under måndagen och samma väder på tisdagen.

Lågtryck

Många har hoppats på att något högtryck ska leta sig in över landet, men enligt Lisa Frost ser det inte ut att ske den närmaste tiden.

– Nej, vädret är mycket lågtrycksbetonat. Man får nog räkna med att nästa vecka ger mycket moln och regnskurar här. Men tidvis blir det ju sol.

Är sommarens väder sämre än det brukar vara?

– Vissa somrar blir ju mer lågtrycksbetonade med ostadigt väder och regn, medan andra kan vara riktigt fina. Den här sommaren är väl inte sämre än vad de brukar vara ibland.

Så blir vädret hos dig!

Susanna Vidlund

Följ ämnen i artikeln