Liam, 9, retades för sin utklädnad – läs pappans försvar

Publicerad 2015-11-09

”Kommer alltid stötta mina barns kreativitet”

9-årige Liam Hutt älskar att klä ut sig på Halloween. När han valde att vara Cruella de Vil från ”Pongo och de 101 dalmatinerna” var det dock vissa som skrev elaka kommentarer, enligt Huffington Post.

”Hur fel är det inte att göra så här mot ett barn?”.

Så skrev någon i kommentarsfältet när Will Hutt lade upp en bild på sonen Liam, 9, på Facebook.

Bilden föreställde Liam utklädd till Cruella de Vil från Disneyfilmen ”Pongo och de 101 dalmatinerna”. Enligt pappa Will älskar Liam att vara kreativ och att klä ut sig på Halloween. För att försvara sin sons rätt att vara som han vill skrev Will ett svar på kommentarerna på Facebook.

Vi får stå ut med sådana småaktiga människor varje dag. Alla har rätt till sin åsikt. Jag kommer alltid stötta och uppmuntra mina barns kreativitet och glädje utan att ursäkta mig”, skrev han enligt Huffington Post.

”Alla delar inte samma världsbild som du”

Will Hutt menar att vissa inte gillar han och hans mans livsstil och att de därför riktar in sig på deras barn.

– Eftersom han har två pappor brukar folk anta att vi på något sätt väglett honom i den här riktningen. Så ligger det inte till. Jag söker inte applåder eller acceptans från andra föräldrar, säger han till sajten The Gaily Grind och fortsätter:
– Min son planerade att vara Cruella i månader och jag tänkte inte låta någon ta glädjen ifrån honom. Oavsett om det är en halloweendräkt, en livsstil, hudfärg eller ursprung borde vi omfamna varandra, lära av varandra och komma ihåg att inte alla delar samma världsbild som du.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln