Adventschatt med Aftonbladet

Första advent 2018

Uppdaterad 2019-09-25 | Publicerad 2018-12-02

Får man ta in granen och klä redan nu?
Ska russinen blandas i lussebullsdegen?
Är det jul utan Arne Weise i rutan?
The Pogues eller Mariah Carey?
Adventschatten reder ut do’s and don’ts för en ultimat inledning på julfirandet!

Adventschatt

  • Victor Stenquist
    2 dec 2018

    Därmed rundar vi av advetnschatten för denna gång, men misströsta inte, vi kommer tillbaka i sinom tid! Trevlig första advent på er alla!

  • 2 dec 2018

    Granen inköps och pyntas kvällen den 23:e. Inget snack om saken. Julskinkan ligger på grillen hela dagen den 23 och efter julgranen klätts tas första skinkmackan. INGA RUSSIN i lussebullarna, i detta huset är det dödsstraff om man bakar någonting alls med russin.

    Ellen

    Dödsstraff kanske är att ta i, men jag är med på tänket!

    Victor Stenquist
  • 2 dec 2018

    Hos oss åkte allt pynt upp redan igår, stjärnor, stakar, kransar paketkalendrar OCH granen (plast). Vi har tre barn och det känns viktigt att man kan ha jul hela december. Innan barnen åkte granen fram den 23,e. Men nu har vi gjort en ny tradition men att klä granen dan innan 1.a advent så allt är klart på söndag morgon.

    Lotta

    Victor Stenquist
  • 2 dec 2018

    Är det ok att ge bort en snygg tröja som förvisso är noppig och med lite småhål? Ska den kemtvättas innan, eller faller hela recycletänket där?

    Svettig

    Jag skulle säga en försiktig handtvätt, och om du har tid så kan du ju alltid laga småhålen för en mer fulländad julklappsupplevelse.

    Victor Stenquist
  • 2 dec 2018

    Hur har det blivit så här med Julen? Och andra högtider med för den delen. Vi har förblindats att tro att ju mer vi konsumerar och desto mer juligt vi gör det så blir det bättre. När det i själva verket är just det, prestationsförmågan, som gör det omöjligt att njuta. Nåväl, jag kanske inte ger jultips precis men får väl ändå önska er alla en, RIKTIGT GOD JUL! 😉

    Carlos

    Vi önskar dig en god jul också Carlos!

    Victor Stenquist
Dags att klä julgranen?

Följ ämnen i artikeln