Misstänka kvinnan i Hässelby släpps

Sebastian Comar Alm

Publicerad 2021-11-15

Natten till måndag anhölls både pappan och mamma efter att två av deras barn knivskurits och kastats ut från en lägenhet.

Under måndagskvällen försattes den misstänkta kvinnan på frifot.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre, säger Maria Franzén, åklagare.


Natten till måndag anhölls en pappa och mamma på sannolika skäl misstänkta för ett mord och ett försök till mord på två av sina barn. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska pappan ha knivskurit barnen innan han vräkt ut dem från en lägenhet på femte våningen i Hässelby i nordvästra Stockholm.

Under söndagskvällen beslutade åklagare att släppa kvinnan – trots att hon fortfarande är misstänkt.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Försatt på fri fot efter förhör

Beslutet fattades efter att kvinnan under söndagen förhördes med sin advokat närvarande.

– Vi har haft ett förhör med henne i dag där jag närvarade och nu är min huvudman försatt på fri fot. Det är vad jag kan säga i nuläget, säger Lars Runeberg, mammans advokat.

Senast klockan 12:00 på torsdag den 18 november måste åklagaren fatta beslut om pappan ska släppas på fri fot eller begäras häktad.