Malines mystiska död: Smycke hittat på parkering

Publicerad 2022-01-08

31-åriga Malines död är fortfarande en gåta.

Ett smycke, som en privatperson har hittat, kan vara en möjlig ledtråd om vad som hänt. Just en sådan vristlänk hade Maline.

– Det har kommit in till oss. Det är ett armband eller en vristlänk i guld, säger förundersökningsledaren Kent Persson.

31-åriga Maline försvann tidigt på morgonen den 23 december. Vid lunchtid i tisdags hittades hon avliden vid spårområdet norr om tågstationen i Landskrona.

Polisen uppger att det kommer dröja innan man vet vad som hänt Maline. Tidigast på måndag nästa vecka kommer det första utlåtandet från rättsmedicin.

– Det blir i början på nästa vecka. Det blir inget innan dess, säger Kent Persson, förundersökningsledare på polisen i Helsingborg.

Kan vara Malines smycke

Enligt polisen har frivilliga gjort ett intressant fynd. En vristlänk anträffades kort efter Malines försvinnande vid en 48-timmars parkering intill Kasernplan i Landskrona. Ett sådant smycke ska hon ha haft.

– Maline fick det av mig i somras. Det är en guldfärgad länk. Smycket man har hittat ser exakt ut så, säger en av Malines vänner, som vill vara anonym.

Den som hittade smycket trodde initialt att det var ett armband och lade ut en bild på det på Facebook. När Malines vän såg inlägget reagerade hon på att det såg ut precis som den vristlänk som Maline bar. Hon uppmanande personen att kontakta polisen. Vilket denne gjorde.

– Det är en form av armband eller vristlänk i guld. Det kan stämma att det har hittats någon gång vid dagarna runt julafton, säger Kent Persson.

Smycket ingår i utredningen av försvinnandet men Kent Persson vet ännu inte om det kan ha någon betydelse för utredningen. Detta eftersom det ännu är osäkert om det verkligen är Malines.

– Vi håller på och visar det för fler personer i hennes närhet för att få det bekräftat att det kan vara hennes, säger han.

31-åriga Maline hittades död norr om tågstationen i Landskrona.

Söker film från området

En av polisens teorier är att Maline blev bortförd mot sin vilja. Som ett led i den utredningen har polisen gjort nya förhör denna veckan.

– Vi har hört några stycken men det är inget som har föranletts direkt av att hon anträffades. Det är uppgifter som kommit in tidigare som vi arbetar med.

Platsen Maline anträffades död på ligger intill ett industriområde Landskrona. Polisen ska nu gå igenom vilka kameror som finns i området.

– Vi försöker hitta mer film och letar kameror i området för att se om det finns något där som kan visa vad som skett eller visa någon del av det, säger Kent Persson.

Han förklarar att brottsrubriceringen i nuläget är misstänkt människorov. Den kommer med all sannolikhet ändra sig när det rättsmedicinska undersökningen är klar.

– Antingen rubriceras det upp som ett mord eller så ett dödsfall utan misstanke om brott.

Maline, 31, försvann natten den 23 december.

Följ ämnen i artikeln