Fem generationer samlades på Louies dop

Mormors mormor Inger, 84: Det var jättemysigt

Uppdaterad 2022-05-31 | Publicerad 2022-05-30

Från vänster: Josefin Ottarsgård, 42, Lise-lott Gavik, 64, Inger Gavik Dahlgren, 84. Längst fram sitter Jonna Aronsson med sonen Louie i knäet.

”Brother Louie” spelades på högsta volym i bilen om och om igen.

Nu har Jonna Aronsson, 22, döpt sin sexmånadersbebis efter den.

På plats fanns ytterligare tre generationer i släkten.

Vädret visade sig inte från sin bästa sida på västkusten, sol och moln om vartannat. Men i Lindbergs kyrka i Varberg från 1853 packade släkten in sig. Totalt fem generationer i två led.

Där fanns Louis mormors mormor Inger Dahlgren, 84, mormors mor Lise-Lott Gavik, 64, mormor Josefin Ottarsgård, 42 och mamma Jonna, 22. Dessutom mormors far Bernt-Inge Aronsson, 67, och mormors farmor Solveig Karlsson, 90.

– Det var jättemysigt, det var en trevlig präst också. Det är inte allom givet att vara på sitt barnbarns barnbarns dop, säger Inger Dahlgren.

Huvudpersonen gav inte ifrån sig ett ljud när prästen Niklas Strandberg blötte Louis Jörgen Ekvall Ottarsgårds hjässa.

– Nej, sedan somnade han efter att han hade blivit doppad i dopfunten. Då var han färdig, det var huvudsaken, säger mamma Jonna.

Från vänster: Solveig Karlsson, 90, Josefin Ottarsgård, 42, Lise-lott Gavik, 64, Inger Gavik Dahlgren, 84. Längst bak står Bern-Inge Aronsson, 67, och längst fram sitter Jonna Aronsson med sonen Louie.

Fick sitt namn efter 80-talsdängan

Efter dopet blev det knytkalas i församlingshemmet.

– Det är så många som har olika allergier, nu kunde de ta med sig sitt favoritfika, säger Jonna.

Är du villig att ställa upp som barnvakt nu eller har du gjort ditt, Inger?
– Nej, det är lite långt. Vi bor på Tjörn. Men min dotter ställer gärna upp som barnvakt – och det är det flera som gör.

Namnet då? Det är efter Modern Talkings gamla 80-talsdänga.
– Det är från vår ljudbil, en Volkswagen Golf 4 – min sambo Pontus Jalris Ekvall har ett stort bilintresse – men bilen har ett extremt högt ljud så i den har vi spelat en remix av ”Brother Louie” på högsta volym för att överrösta motorljudet.

Gillar Louie låten?
– Ja, han känner igen den. Han diggar den, säger Jonna och skrattar.

Följ ämnen i artikeln