Claudia, 31: ”Undrar hur mycket mer skit lärarna kan ta”

Publicerad 2015-12-16

Tillbringade en dag med dotterns klass

Claudia Crowley Sörensson, 31, var med sin dotters klass i skolan under en dag nyligen. Det hon såg fick henne att skriva något som gett många föräldrar en tankeställare.

”Vid första rasten är det flera slagsmål”.

Så skriver Claudia Crowley Sörensson från Alvesta i inledningen av sitt Facebookinlägg som hon skrev efter ett besök på dotterns skola.

”Det språket jag hör mellan barnen är fruktansvärt. Jag ser en elev så ledsen och rädd efter att ha blivit slagen att den skakar. På lektionen pratar alla i mun på varandra, de vuxna säger ifrån ordentligt att man ska räcka upp handen och vänta på sin tur, men det bara fortsätter”, skriver hon senare.

– Jag ville uppmärksamma hur jag upplevt dagen och ge föräldrar en tankeställare, säger Claudia till Aftonbladet.

”Vi måste faktiskt skärpa oss”

Hon är själv tvåbarnsmamma, och menar att föräldrar själva har ett stort ansvar för hur deras barn uppträder i skolan.

– Det är viktigt att vi föräldrar är barnens förebilder och uppträder därefter. Barn gör inte som vi säger utan de är en spegling av vårt egna uppförande. Detta är något som föräldrar bör bära med sig i sin vardag, säger hon och tillägger:

– Jag är inte själv någon perfekt förälder  men vi måste faktiskt skärpa till oss.

”Undrar hur mycket skit de kan ta”

Om ingen förbättring sker oroas hon över hur svårt det kommer bli att hitta bra lärare.

”Det jag såg idag är brist på uppfostran och lärare som brinner för sina elever men jag undrar hur mycket skit de kan ta innan den lågan slocknar”, skriver Claudia.

Facebookinlägget har delats av över 6 000 personer och många har hört av sig till Claudia personligen.

– Kommentarerna har varit nästan uteslutande positiva, många har delat med sig av sina erfarenheter och säger att de känner igen situationen. Det är många lärare ifrån hela landet som hört av sig och tackat för att jag uppmärksammat detta ämne.

Läs hela inlägget nedan.

Följ ämnen i artikeln