Fick inte plats på samma boende – här återförenas paret

Publicerad 2016-09-26

Bilden på det gråtande paret som tvingades isär efter 62 år som gifta spreds snabbt över nätet.

Men ibland sker mirakel.

I förra veckan kunde de återförenas under samma tak, skriver ABC News.

I slutet av augusti spreds historien om paret Anita, 81, och Wolfram Gottschalk, 83, från Surrey i Kanada. Efter 62 år som gifta tvingades paret att separera när Wolfram flyttade in på ett vårdhem för dementa och Anita inte fick flytta med.

– De har fått sina hjärtan krossade. De gråter varje gång de träffar varandra. Förutom demensen har vi fått reda på att Wolfram dessutom har cancer. Anita måste få tillbringa de få sista dagarna tillsammans med honom, utan att behöva oroa sig över när hon ska få träffa honom nästa gång, sa deras barnbarn Ashley Bartyik till ABC News då.

”Titta på mig. Jag älskar dig”

Nu verkar parets önskan att få vara tillsammans äntligen ha blivit hörd. Det var i torsdags som Ashley kunde dela med sig av den goda nyheten på sin Facebook-sida.

”På torsdagen kunde vår familj med glädje se när Wolfram och Anita Gottschalk återförenades. Wolfram har äntligen flyttats till samma boende som Anita. (...) Nu kan de äntligen vara under samma tak de år de har kvar tillsammans och vi kunde inte vara mer tacksamma”, skriver hon.

När Anita och Wolfram återförenades tog Ashley en bild på dem. På bilden syns Anita hålla sina händer om Wolframs ansikte.

”Titta på mig, titta på mig. Jag älskar dig” , sa Anita till honom då.

Följ ämnen i artikeln