Så kan du fira valborg med ”eld och lågor” – riskfritt

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det dags att säga hejdå till vintern.

Valborg är här. Och den går att fira, trots den pågående pandemin.

Här är sju våriga aktiviteter som får din valborg att brinna.

1. Kubbturnering

Valborg är kungens dag. Varför inte passa på att hylla hans majestät genom att damma av kubbpjäserna? Utmana din sambo eller familj och se vilket lag som kastar bäst!

2. Champagne-provning

Champagne-galopp eller ej, så är ett glas bubbel värt att fira våren med. Men vilken ska man välja? Gör en lista på de som lockar mest, dela upp sorterna vänner emellan och testa. Hur är syra, sötma, bubblor och färg? Kör en Facetime och berätta för varandra.

PS: Givetvis går det lika bra med alkoholfritt skålande.

3. Hitta vårtecken

Körbärsblommor, blåklint, humlor eller kilovis med grus i hallen? Det är mycket ute som andas vår. Varför inte plocka, fota och samla några vårtecken? Skriv ner dina favoriter och se om du kan hitta dem. Går att göra ensam eller via länk med vänner.

4. Valborgsplantering

Inte hunnit fixa balkonglådan? Eller behöver dina fönsterkarmar ett lyft? Passa på att göra en valborgsplantering. Många växter är utmärkta att sätta i jord nu. Att få pryda hemmet med lite nytt grönt och skönt ger riktiga vårkänslor.

5. Samla vårminnen i en hatt

Alla har något minne som triggas igång av vårens solstrålar. Kanske är det favoritjeansjackan, grillkvällarna på landet eller ett första dopp. Skriv ner några minnen och ha en videokonferens med dina vänner. Alla får dra ett minne som de skrivit ner och lagt i en hatt och berätta för varandra.

6. Gör din egen öl

Nej, du behöver inte köpa ett mikrobryggeri. Använd i stället fantasin! Hur skulle den smaka, hur skulle flaska och etikett se ut? Rita och beskriv och dela med till varandra. Om du behöver inspiration så köp några sorter, med eller utan alkohol, och kolla vad du gillar.

7. Fototävling

Det finns oändligt mycket att fånga på bild. Varför inte utmana grannen, kompisen eller föräldrarna att fota det de ser på sin promenad? För den som vill ta bild på något närmre finns det kanske en intressant bok i hyllan eller vacker växt i hemmet som kan locka kamerans lins?

Publicerad:

LÄS VIDARE