Jessica bjuder på gratis uppesittarkväll

Av: Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 23 december slår Jessica upp dörrarna och bjuder in till en uppesittarkväll för alla som är ensamma eller hemlösa. Det kommer bjudas på mat, glögg och dessutom kommer tomten på besök.

– Ingen ska behöva sitta ensam i jul, säger initiativtagaren Jessica Nilsson.

Inför jul är det många som vill engagera sig för andra människor. En av dessa är 34-åriga Jessica Nilsson från Slottsbron.

Redan klockan 15 på söndagen den 23 december öppnas dörrarna till Gruvans A-sal för de som anmält sig till hennes uppesittarkväll i Grums kommun.

Hon inspirerades av ett annat lokalt initiativ och ville verkligen göra sitt för att sprida julglädje. Hon sökte hjälp på sociala medier och fick napp från två andra som ville vara med och hjälpa till.

Nu kan de äntligen säga att det blir av.

– Det kommer finnas mat, vara glöggmingel, pyssel och tomten kommer att hälsa på för de minsta, berättar Jessica.

Klockan 15 är det julbuffé och från och med klockan 18 står dörrarna öppna för resten av allmänheten.

”Fått väldigt fin hjälp av alla”

Planeringen inför den 23:e är fortfarande i gång för fullt och hittills har Jessica och de andra två personerna lyckats få ihop en stor lokal, cirka 80 matportioner och några leksaker att ge bort.

Dessutom kommer det sättas upp projektorer så att alla kan njuta av Bingolotto tillsammans och för de mindre finns en ”disco-hörna”.

– Vi har ringt runt, annonserat på sociala medier och frågat kommunen om man kan få någon hjälp och det har funnits stort intresse från sponsorer för att bidra, säger hon.

Även privatpersoner har hjälpt till genom att swisha en valfri summa så att det hela ska kunna bli av.

– Vi har fått väldigt fin hjälp från alla, berättar Jessica.

”Vet hur jag själv hade känt”

Jessica har arbetat inom äldreomsorgen och blivit illa berörd av att se alla äldre som blir ensamma under sina senare år.

Därför är alla välkomna på hennes kostnadsfria och nyktra uppesittarkväll. Oavsett om anledningen till ens ensamhet är ens ålder, bostadssituation eller språkkunskaper – står dörrarna öppna.

– Jag vet själv hur jag hade känt om jag satt ensam vid jul, det hade inte alls varit så roligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE