Ohederliga V kan inte styra Sverige

Läs Johanne Hildebrandts kolumn

Det var gulligt att Lars Ohly friade till sin flickvän i direktsändning.

Det är alltid roligt när människor är förälskade och det är ansvarsfullt av V:s partiledare att undvika att sambon ställs på bar backe vid ett eventuellt dödsfall. Ohly ska självklart gratuleras till alla rubrikerna. Det lär behövas såhär i valets elfte timme då kampen mellan blocken är knivskarp och han vädrar regeringsplats med samma intensitet som en brunstig tjur i jakt på kossor i parningstider.

Med tanke på vänsterns låga opinionssiffror är det nästan också gulligt att han, som tidigare varit så mån om att skydda sina närmaste, glatt säljer ut sin kvinna för några extrarösters skull. Fast mest av allt är det sorgligt.

Vänstern var ju alltid ett sunt och viktigt alternativ som värnar om den sunda människan, en motvikt till penningkåta bankdirektörer, aktiespekulanter och en sjuk marknad. Men med åren har det blivit allt svårare att känna igen sig i partiets orealistiska världsbild. De som borde stå på arbetarnas och den lilla människans sida verkar numer ha samma ansvarskänsla som ett fyllo som har förskansat sig i en källare med en hink Rohypnol.

USA ska dra sig tillbaka från alla baser de har i världen, oavsett vilka säkerhetspolitiska konsekvenser det får. Man vill satsa på bistånd i Afghanistan, trots att det inte är praktiskt genomförbart i vissa områden och hjälparbetare kan dö.

De är i princip emot allt och Ohly var kommunist, sedan blev han det bara lite ibland och nu när han har chans på en ministerpost är han det absolut inte alls. Är det någon man vill ge ansvaret att ge makt att styra i Sverige?

Bedrövligt är också när vänstermänniskor anser sig så ”goda” och ”rättfärdiga” och tycker sig ha rätt att höja sig över de demokratiska spelreglerna och störta andra partiers möten eftersom de inte gillar deras budskap. För när vänsteraktivister inte har några sakargument tar man till alla ohederliga angrepp som finns, vilket jag själv har fått känna på i form av påhitt och personangrepp eftersom jag beskrivit en verklighet som inte passar deras världsbild. Det är synd att det inte finns ett riktigt förtroendefullt vänsterparti, det som finns nu tänker i alla fall inte jag rösta på. För liksom SD hör de inte hemma i en ansvarsfull regering som kan styra över Sverige på bästa tänkbara sätt.

Följ ämnen i artikeln