Kvinnor som pratar röv vill nog ha nåt uppkört där

Att, som Amy Schumer, prata öppet om sex är inte nödvändigtvis ett tecken på att man vill visa brösten.

Den 31 augusti kom Amy Schumer till Sverige och bjöd på stand up på Hovet inför en överlycklig och kärleksfull publik.

Alla vet inte vem Amy Shumer är, mina föräldrar har till exempel precis lärt sig namn som Julia Roberts och Brad Pitt, men för alla som har koll på populärkulturen är Amy det största som finns just nu.

Jag kom aldrig till Hovet. Dels bor jag inte i Stockholm, dels ­föredrar jag att förena nytta med nöje genom att sortera barnunderkläder framför diverse Netflix­serier.

Vad alla vet nu efteråt är att ­någon försöksutsläppt bydåre i publiken ropar att Amy ska ”show her tits” varpå han efter en stund blir visad ut ur lokalen.

Han satt på rad fyra, fullt synlig. Hur kan någon vara så korkad?

Av den enkla anledning att han inte trodde att han gjorde något fel. På samma sätt som när man busar med en valp och valpen går för långt, blir tillsagd och sedan sitter där i all sin valpighet oförmögen att förstå sin illgärning.

Jag tror att mannen på rad fyra tänkte att Amy är frigjord och pratar öppet om sex, då är tuttvisning på allmän begäran comme-il-faut.

Men han är ett comme-il-fån.

Och så här är det för kvinnor som pratar grovt.

En manshjärna brinner upp om den försöker greppa att en kvinna kan vara vulgär samtidigt som hon hävdar rätten till integritet (samt instoppade bröst).

Detta är en ny variant av hora/madonna-problematiken. Vem vill man ligga med och vem vill man gifta sig med? Vem är ren och vem är smutsig?

Om en kvinna pratar om röven så vill hon säkert ha något uppkört där.

Åh, alla förtroenden jag fått från män genom åren eftersom de tror att jag är en sån kvinna. Deras ­fruar skulle aldrig få höra om ­deras hemligheter.

2008 kommenterade jag fotbolls-EM på en scen vid Skeppsbron. Jag var höggravid med mitt tredje barn och hade åkt upp till Stockholm för att göra ett jobb som jag ångrade redan på tåg­stationen i Kalmar.

Jag och Lasse Anrell skulle säga något om matchen som spelades.

Det var storbilds-tv, sommarsvall och ett par hundra personer i publiken, alla med samma blodgrupp. Tuborg plus.

En bit in i snacket kom det.

”VISA PATTARNA!”

Jag var tjock och varm i solen och kände mig förvirrad. Jag var inte förberedd.

När jag var arton år, dretfull på Öland i korta shorts, då var jag beredd på vad som helst, för säkerhets skull. Men nu.

Kanske ville han bara vara snäll och solidarisk och se till så att även en 29-årig blivande trebarnsmor med vatten i fötterna och runda kinder kände sig sexualiserad.

Kanske var han bara kär.

Jag ska sluta fundera över vad män tänker.

Jag har inte tid.

Körpuss

Ja, till vänsterns förslag om att göra det möjligt att ta CSN-lån för att ta körkort. Att ha körkort är en del av allmänbildningen och allmänbildning ska som så mycket annat aldrig vara en fråga om klass.

Kindpuss

Marcus Berg gjorde ett klassmål inför nitton miljoner sura svenska tv-tittare som hade räknat ut Sverige innan visselpipan ens låtit pip. Efter målet fick Marcus en puss av Oscar Wendt och det tycker jag var mycket fint.

Följ ämnen i artikeln