Ingen hade något att bråka om på flera timmar

Efter allt pepp, alla förberedelser och alla tweets om alla förberedelser inför Almedalen stod vi äntligen där, redo att rapportera om det stora och lilla. Allt som rör sig ska fotograferas och instagrammas. Och Visbys gator såg exakt likadana ut som i fjol. Glada PR-snubbar kramade om veteranjournalister. Det mesta var frid och fröjd och bäddat för en fantastiskt politisk fest.

Vad vi fick var ett långfinger från gudarna där ovan – och en socialdemokratisk medieplan som dödade alla förhoppningar om en debatt om någonting alls. Det var helt enkelt en usel dag i Almedalen.
Låt oss börja med vädret. Vad i helvete var det där? Först var det helt okej. Sen duggade det. Sen kom syndafloden. Det regnade oavbrutet i flera timmar. Vid ett tillfälle trodde jag att Aftonbladets tält skulle falla ihop. Och lagom till Stefan Löfvens tal blev det ljust, varmt och regnfritt. Han har en hel del tur, den där Löfven.

Löfven ja. Socialdemokraterna ställde till det en hel del för mig personligen. Vanligtvis brukar partierna släppa sina utspel via nyhetsuppslag eller debattartiklar på Aftonbladet, DN och andra medier. I dag valde S att sitta på sitt utspel till 16.00. Det ledde förstås till följande: Ingen hade något att bråka om på flera timmar. En hopplös situation för en debattchef.

När vi ändå talar om Löfven och socialdemokraterna. Vi kan konstatera följande: Han var inte rolig. Han hade inget flyt i sina meningar. Han verkade inte helt trovärdig när han talade om feminism. Och han lockade inte direkt några nya väljare till S. Men annars var han nog helt ok!

I morgon är det KD:s dag. Vi får hoppas på att Göran Hägglund & co agerar sansat och muckar bråk redan vid morgonkvisten.

Följ ämnen i artikeln