Fotbollshuligan gripen för åldringsrån

Publicerad 2015-10-14

Mannen som misstänks ha brutit armen på Doris, 80, gripen efter tips från tittarna

Brottscentralen kunde i går visa polisens bilder på en man som misstänks ha överfallit och rånat två äldre kvinnor.

Mindre än ett dygn senare kunde en misstänkt 23-åring gripas – en fotbollssupporter som tidigare dömts för bland annat våldsamt upplopp.

Den nu misstänkte mannen ska ha gått tillväga på samma sätt vid rånen mot de två äldre kvinnorna.

Den 2 september bevakade han 80-åriga Doris när hon tog ut pengar på Nordeas kontor vid Liljeholmen i Stockholm och följde sedan efter henne på tunnelbanan. När Doris stigit av i Bredäng och börjat gå mot sitt hem attackerade mannen henne, så våldsamt att hon föll och bröt armen. Mannen fick med sig 5 000 kronor.

Slog till igen

Den 16 september fångas samma man ännu en gång på en övervakningsfilm på samma bankkontor. Där har han fått ögonen på 81-åriga Margarete när hon tar ut pengar. Mannen ger sig på henne på samma sätt som när han tidigare överfallit 80-åriga Doris, och rånar Margarete på 10 000 kronor.

Polisen vände sig under tisdagen till Brottscentralen, som kunde visa övervakningsfilmerna på mannen. Efter programmet strömmade tipsen in från tittarna, vilket gjorde att en person kunde gripas – mindre än ett dygn senare.

– Vi vill tacka de som tipsade, det var väldigt bra för oss, säger polisens utredaren Therese Åkerlund.

Är tidigare dömd

Den 23-årige man som nu är misstänkt för rånen, är sedan tidigare känd av polisen och har förekommit i flera rättegångar. Han är i fotbollskretsar känd som en våldsam supporter till ett fotbollslag i Stockholm. Så sent som i våras fick mannen ett strafföreläggande för att ha brutit ett förbud mot att besöka en arena vid match.

Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och försök till misshandel.

Bilderna på mannen är nu anonymiserade då polisen identifierat och gripit honom.

Följ ämnen i artikeln