Maken nekade till mord – erkänner nu att han styckade hustrun

Uppdaterad 2017-12-07 | Publicerad 2017-09-11

Maken anmälde sin hustru saknad – och nekade till att ha något med hennes försvinnande att göra.

Nu berättar han att han styckat henne och eldat upp delar av kroppen i en klotgrill.

”Andra delar ska han ha lagt i en plastlåda”, står det i den lilla sinnesundersökningen som gjorts på mannen.

Rättsmedicinalverket.

I början av april anmälde mannen i 55-årsåldern sin hustru försvunnen.

Hon efterlystes internationellt och mannen själv deltog i sökinsatsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha väntat i ungefär en vecka innan han anmälde henne saknad.

Men polisen började fatta misstankar om att kvinnan mördats och maken greps, misstänkt för att ha mördat henne i deras hem i västra Stockholm.

Berättar om styckningen

Inledningsvis nekade maken till mordet, men nu har han lämnat en berättelse om vad som hänt.

I en paragraf 7-undersökning, också kallad en liten sinnesundersökning, har han berättat hur kvinnan ska ha dött, något som Expressen var först med att rapportera om.

Enligt undersökningen från Rättsmedicinalverket så berättar han att hustrun väckte honom mitt i natten och att han följde efter henne ut i vardagsrummet. Där ska han, enligt egna uppgifter, ha knuffat till henne så att hon ramlade baklänges och slog i huvudet och dog.

Därefter ska han ha gömt henne i sovrummet för att sedan stycka kroppen och enligt paragraf 7-undersökningen säger han sig sedan ha bränt upp delar av kroppen i en klotgrill. Han berättar också hur han gömt andra delar av kroppen i en plastlåda som han sedan stoppat ner i bakluckan på en bil som var parkerad i ett garage.

”Återkommande bråk”

Enligt utlåtandet från Rättsmedicinalverket så säger mannen att han och hustrun bråkade mycket:

”(Den misstänkte) uppger att äktenskapet präglades av återkommande bråk”.

Enligt undersökningen så lider mannen i 55-årsåldern inte av någon psykisk störning, varken vid undersökningstillfället eller vid gärningen. Mannen skulle alltså kunna dömas till fängelse om en tingsrätt senare finner honom skyldig till gärningen.