Svartenbrandt åtalas för misshandel

Publicerad 2015-10-16

Svartenbrandt nekar till brott: Vi bråkade om några rabarber på gården

Lars-Inge Svartenbrandt åtalas för misshandel.

Både han och det påstådda offret säger att det inte hänt.

Men flera vittnen hävdar motsatsen.

En av Sveriges mest kända rånare, Lars-Inge Svartenbrant, greps i slutet av september i närheten av sitt hem i Kopparberg, Örebro län. I dag åtalades han för misshandel vid Örebros tingsrätt.

Den 70-årige Svartenbrandt, som i somras bytte namn, misstänks ha misshandlat en anhörig när de två promenerade på en gata i Kopparberg. Enligt åtalet ska han utdelat flera slag mot personen samt hotat vittnen som försökt avstyra misshandeln. Åklagaren har flera vittnen som berättar om slagen. En yngre kvinna uppger i förhör att när poliserna skulle sätta in Svartenbrandt i bilen så sa han : "Det här är en komedi och det kommer komma en repris på det här". Det uppfattade hon som om han även skulle misshandla de andra på plats, enligt polisens förundersökning.

”Grannar överdriver”

Svartenbrandt nekar till brott. I förhör sa han att han på skoj slagit kvinnan med en rabarber-stjälk, efter att de bråkat om några rabarber på deras gård..

Det han gjorde var att han höll fast kvinnan, för att hon var så arg, sa han i förhör.

Kvinnan som han misstänks ha slagit sa i förhör att han inte misshandlat henne. Paret ska grälat, men hon blev inte slagen, hävdade kvinnan.

– Jag var mer arg på honom än han var på mig, sa hon till Aftonbladet, efter gripandet.

Till polisen sa hon att grannar i området alltid överdriver så fort det handlar om Svartenbrandt.

Följ ämnen i artikeln