Ferraribedragaren internationellt efterlyst

Publicerad 2017-11-25

29-åringen leasade Ferrari exploderade under mystiska omständigheter – sedan försvann han spårlöst i en annan Ferrari.

Enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet befinner han sig i Costa del Sol i Spanien nu har han efterlysts via Interpol.

– Bekräftas. Han är internationellt efterlyst, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på polisen i Kronobergs län till Aftonbladet.

Den 29-årige affärsmannen har tidigare häktats i sin frånvaro av Blekinge tingsrätt. 30 november är sista dagen för åklagaren att förlänga häktningstiden.

– Han tycker att det är jobbigt för han känner sig hotad och jagad av det som hänt. Det är allmängods att man sprängt en bil utanför hans hus, det är det som han säger är orsaken till att han inte vågar komma hem, säger hans försvarare Lars Engstrand.

Han är sedan tidigare dömd för grovt bedrägeri och nu misstänks han vara huvudman i ett omfattande investeringsbedrägeri.

– Det är den värsta perioden i mitt liv, säger en av alla de personer som han misstänks ha lurat.

Den 29-årige företagarens leasade Ferrari exploderade under mystiska omständigheter utanför hans villa, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Efter det försvann mannen spårlöst – i en annan Ferrari.

Uppgifter: Befinner sig i Costa del Sol

Nu är även Interpol inkopplade i jakten på Ferraribedragaren.

– Bekräftas. Han är internationellt efterlyst, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på polisen i Kronobergs län till Aftonbladet.

Enligt tidigare uppgifter befinner sig han i Costa del Sol i Spanien.

– Vi har ingen uppfattning om var han är, säger Robert Loeffel.

Han är sedan tidigare dömd för grovt bedrägeri i 26 fall. En dom som har överklagats till hovrätten. Men nu misstänker polis och åklagare att han även är huvudman i ett annat omfattande miljonbedrägeri.

29-åringen misstänks ha drivit ett så kallat ”pyramidspel” och lurat minst 46 personer.