Nishikori bättre efter avbrott

Publicerad 2016-09-08

Tennis. Regnavbrott och en omspelad boll blev Kei Nishikoris livlinor i US Open-kvartsfinalen, där han slog ut tennisens världstvåa Andy Murray.

– Under avbrottet hann jag fundera ut ändringar i mitt spel, säger Nishikori.

Världstvåan i tennis, Andy Murray, vann de två senaste stortävlingarna Wimbledon och OS. Men i US Open tog det stopp för britten i kvartsfinalen där Nishikori vann en fyra timmar lång femsetsrysare - 1-6, 6-4, 4-6, 6-1, 7-5. I semifinalen väntar schweizaren Stan Wawrinka som slog ut argentinaren Juan Martin del Potro.

I och med nederlaget misslyckas Murray med att bli den fjärde spelaren (efter Rod Laver, Roger Federer och Novak Djokovic) som har spelat final i alla fyra grand slam-turneringar under ett kalenderår.

Skyllde ej på ljudstörning

Nishikori, som fick revansch på Murray efter OS-semifinalförlusten, säger att han lyckades göra ändringar i spelet efter avbrottet för att skjuta över taket på arenan.

– Det hjälpte mitt spel. Jag missade för mycket i början då jag var lite för stressad, säger japanen.

När sedan arenans ljudsystem plötsligt sattes igång mitt under spelet, och en boll fick spelas om, tappade Murray fem game i rad. Britten ville dock inte skylla på händelsen för förlusten i matchen.

– Det var mycket kvar att spela, säger Murray.

Tufft tyckte Wawrinka

I semifinalen möter den sjätteseedade Nishikori den tredjeseedade Stan Wawrinka. Schweizaren slog ut 2009 års mästare Juan Martin del Potro, Argentina, med 7-6, 4-6, 6-3, 6-2. Och fick samtidigt revansch ifrån Wimbledon där del Potro slog ut Wawrinka i andra omgången.

– Det här var en av de tuffaste matcherna jag spelat, mentalt och fysiskt. Juan Martin är en otrolig spelare, säger Wawrinka.

del Potro har i sommar kommit tillbaka efter flera års problem med en handledsskada och han gick till OS-final för några veckor sedan.

I fredagens andra semifinal möts Novak Djokovic, Serbien, och Gael Monfils, Frankrike.

TT-AFP