Vialli frisk från cancer: "Fantastisk nyhet"

TT-AFP

Publicerad 2020-04-13

Gianluca Vialli (höger) tillsammans med sin landsman Gianfranco Zola efter att ha vunnit Cupvinnarcupen med Chelsea 1998. Arkivbild.

Den före detta italienske storspelaren Gianluca Vialli har för andra gången i sitt liv friskförklarats från cancer, något han själv har meddelat i en intervju med La Repubblica.

– Att återfå min hälsa innebär att jag kan se mig själv i spegeln igen och se håret växa ut och inte behöva rita ögonbryn med en penna. Jag är väldigt lyckligt lottad jämfört med många andra människor, sade han till tidningen på måndagen.

Beskedet mottogs med glädje hos 55-åringens tidigare klubb Chelsea där Vialli spelade 1996–1999.

"Gianluca Vialli har fått veta att han är frisk efter en 17 månader lång kamp mot bukspottskörtelcancer. Fantastiska nyheter", skriver Premier League-laget på Twitter.

Vialli blev spelande tränare i Chelsea efter att nederländaren Ruud Gullit fått sparken som manager 1998 och vann bland annat FA-cupen två gånger med klubben.

Den förre anfallaren hade även en framgångsrik tid i sitt hemland där han vann ligan två gånger, en med Sampdoria (1990–1991) och en med Juventus (1994–1995). Vialli var även kapten senaste gången Juventus vann Champions League efter att ha besegrat Ajax i finalen 1996 på straffar.