Williams: "Gick inte som jag ville"

Publicerad 2016-08-10

Tennis. Världsettorna fortsätter att falla i OS-tennisen. Efter Novak Djokovic försvann 34-åriga Serena Williams ur turneringen.

Jelena Svitolina, Ukraina, vann i två raka set, 6-4, 6-3, och därmed är Williams utslagen i både singel- och dubbelturneringen.

– Den bästa spelaren vann, säger Williams som har problem med sin högra axel och bland annat slog fem dubbelfel i sjunde gamet i andra set.

Vid ett tillfälle skrek till och med världsettan "axeln, axeln".

Williams kom till Rio som regerande olympisk mästare i både singel och dubbel (med systern Venus) och med förhoppningen att ta ett femte OS-guld.

– Det gick inte som jag ville, men jag tog mig i alla fall till Rio som var ett av årets mål, säger Williams som jagade ett femte OS-guld.

Svitolina möter tvåfaldiga Wimbledonvinnaren Petra Kvitova i kvartsfinalen. I damturneringen återstår bara tre av de tio toppseedade sedan även tredjeseedade spanjorskan Garbine Muguruza, som vann franska mästerskapen i juni, åkt ut.

Trots Djokovic uttåg så återstår det ändå två storstjärnorna på herrsidan i form av regerande mästaren skotten Andy Murray och spanjoren Rafael Nadal som tog hem guldet i Peking 2008.

TT

Följ ämnen i artikeln