Sundsvall vann trots tunga skador

Publicerad 2017-09-18

Fotboll. Ekonomin krisar och mot AFC Eskilstuna fick Gif Sundsvall både målvakten och lagkaptenen skadade.

Det blev tre poäng ändå.

Linus Hallenius gjorde båda målen i 2-1-segern.

På bankkontot saknar Gif Sundvall fem miljoner kronor för att klara sig året ut. Behovet av poäng är inte längre lika akut efter att klubben radat upp tre raka segrar i fotbollsallsvenskan.

Linus Hallenius blev tvåmålsskytt på Tunavallen, men kan till stor del tacka lagkamraterna för fullträffarna. Vid 1-0-målet redan i fjärde minuten var det David Batanero som slog en öppnande djupledspassning till Eric Larsson, som sedan serverade Hallenius mer eller mindre öppet mål. 2-0 kom med knappa kvarten kvar, när inhopparen Jonathan Morsay snyggt vände bort en back och spelade fram Hallenius.

Eskelinen debuterade

Mellan målen strulade det en hel del för Gif Sundsvall. Målvakten Tommy Naurin skadade högerknät i en kollision och tvingades efter drygt en halvtimmes spel låta allsvenske debutanten William Eskelinen ta över mellan stolparna. 21-åringen - jodå, han är son till ex-allsvenske anfallaren Kaj Eskelinen - fick en bra start när han boxade undan Omar Eddahris skott och räddades sedan av stolpen på Wandersons frispark.

I mitten av andra halvlek fick gästerna också backklippan och lagkaptenen Marcus Danielsson huvudskadad i en duell. Den blödande Danielsson byttes ut, men Eskilstuna - som skapade mycket - fick vänta ända till tilläggstid innan utdelningen kom i form av Eddahris tröstmål.

– Vi slarvade alldeles för mycket i passningsspelet. Vi kom inte upp i nivå, men vi reder ut det till slut och det är det som betyder något, sade William Eskelinen till C More.

Eskilstuna illa ute

Medan Gif Sundsvall klättrar förbi Kalmar FF och har fem poäng ner till kvalplats ser det värre ut för AFC. Med sju omgångar kvar ligger debutanten kvar på jumboplats, med åtta poäng upp till kval.

Omar Eddahri tyckte efteråt att Eskilstuna borde ha fått en straff i första halvlek, men konstaterade samtidigt att chanser inte saknades för att göra mål ändå.

– Vi har tillräckligt med lägen i andra halvlek för att avgöra matchen, men vi gör inte det och då blir det som det blir, sade han till C More.