Murray illa ute i åttondelen

Publicerad 2016-08-11

Tennis. Andy Murray och Rafael Nadal är båda klara för kvartsfinal i OS-tennisen. Men Murray var illa ute mot italienaren Fabio Fognini innan han vann med 2-1 i set.

I damturneringen blev Madison Keys, USA, först att nå semifinal.

Världstvåan Andy Murray, Storbritannien, var nära att få göra världsettan Novak Djokovic sällskap på åskådarläktaren under OS-turneringen i tennis. I sin åttondelsfinal mot italienaren Fabio Fognini tog det tvärstopp efter att skotten tagit första set med 6-1 och gått fram till 2-1 i andra set. Italienaren tog åtta raka game och ledde det tredje setet med 3-0 innan en hårt kämpande Murray kunde kontra med sex raka games.

Murray, som vann OS-turneringen i London 2012, möter amerikanen Steve Johnson i sin kvartsfinal. I den andra kvartsfinalen på nedre halvan ställs Gaël Monfils, Frankrike, mot Kei Nishikori, Japan.

Nadal medaljklar

Rafael Nadal är också ett steg närmare en ny OS-titel i singel. Spanjoren, som vann OS i Peking 2008, slog fransmannen Gilles Simon med 2-0 i set i åttondelsfinalen. Det första setet var tight men Nadal kunde ta hem det efter 7-5 i tiebreak. Det andra vann han med 6-3 och han möter brasilianen Thomaz Bellucci i nästa omgång.

Nadal har dessutom redan säkrat en OS-medalj sedan han i par med Marc Lopez tagit sig till fredagens final i dubbel där ett rumänskt par väntar.

Juan Del Potro, argentinaren som slog ut Djokovic i första omgången, och Roberto Bautista Gut, Spanien, möts i den fjärde kvartsfinalen i herrsingel.

Keys till semi

Madison Keys, USA, blev först att nå semifinal. I en odramatisk kvartsfinal slog hon ut Darija Kasatkina, Ryssland, med 6-3, 6-1. I semifinalen möter hon andraseedade tyskan Angelique Kerber som slog ut brittiskan Johanna Konta med 6-1, 6-2.

I den andra semifinalen ställs tjeckiskan Petra Kvitova mot Monica Puig från Puerto Rico. Båda tappade bara två game i sina kvartsfinaler.

TT

Följ ämnen i artikeln