Poängkungen: "Beter oss som superstjärnor"

Publicerad 2017-02-15

Ishockey. Tio poängs försprång har krympt till tre.

En given allsvensk finalplats ser i högsta grad osäker ut för Bik Karlskoga.

Efter ytterligare en förlust, 1-2 borta mot AIK, sågade poängkungen Victor Ejdsell sitt lag:

– Det är som vi beter oss som superstjärnor, och det är vi långt ifrån.

AIK fyllde 126 år och laget firade födelsedagen hemma på Hovet med att ta femte raka segern inför drygt 4 000 festsugna åskådare.

För Bik Karlskoga blev det ytterligare en tuff smäll. Andra förlusten i rad och den sjätte på de senaste elva matcherna.

Förutom Victor Ejdsells snygga 1-1-kvittering fanns inte mycket att glädjas över.

För bara knappt tre veckor sedan hade Bik Karlskoga tio poängs marginal ned till tredjeplatsen och en plats i den allsvenska finalen mot suveräna serieledaren Mora såg tämligen given ut.

"Måste ta tag"

Nu skiljer bara tre poäng till trean Pantern som visat klös på sistone, liksom fyran Timrå som bara är fyra poäng bakom.

Sju omgångar återstår av den allsvenska grundserien.

– Vi är alldeles för mycket upp och ned just nu, vi måste verkligen ta tag i det i det här och kolla vad vi gör fel, sade Ejdsell.

Den 21-årige forwarden - allsvenskans poängligaledare med 49 poäng (22 mål+27 assist) - tror att det handlar om en inställningsfråga.

– Något är det ju som gör att vi inte kan jobba som vi har gjort och visat under de 30 första omgångarna. Allt har blivit värre efter Panternmatchen då vi tog en solklar seger (8-1). Det går inte att dyka upp och ge 80 procent i matcherna, sade han.

Modo illa ute

Bik Karlskoga var på gång efter Victor Ejdsells kvittering efter 7.30 av andra perioden. Ett riktigt läckert mål där han framspelad av Alexandre Lavoie fintade bort hemmamålvakten Linus Lundin och avslutade med en backhand.

Men när AIK knappt sex minuter senare tog ledningen med 2-1 genom Jonas Almtorp tog hemmalaget tag i matchen igen. Ett grepp som laget tog från början och före Jens Jakobs 1-0-mål i slutet av första perioden hade hemmalaget också två stolpträffar.

Fem raka segrar har fört AIK upp på playoffplats på sjunde plats.

Vita Hästen klättrade upp på åttonde och sista playoffplatsen tack vare 3-2 borta mot nästjumbon Björklöven. En poäng efter Norrköpingslaget finns Almtuna som vann streckmötet mot Oskarshamn på bortaplan med 4-1.

Fjolårets SHL-lag Modo kommer allt längre från en playoffplats. Tredje raka förlusten kom borta mot hopplösa jumbon Södertälje, 2-3, som hade tio raka förluster. Modo har fyra poäng upp till en playoffplats.