Karlskoga säkrade finalplatsen

Publicerad 2017-02-27

Ishockey. Bik Karlskoga avgjorde striden om en plats i den hockeyallsvenska finalen.

Laget vände 0-2 hemma mot Almtuna till seger med 3-2 och säkrade finalspel mot Mora.

Krislaget Modo gjorde en ännu häftigare vändning, 0-4 till 5-4 efter förlängning borta mot Mora, och säkrade nytt kontrakt.

Med två omgångar kvar har Bik Karlskoga sju poängs försprång till trean Västervik och fyran Pantern. Carl Persson låg bakom vändningen när han reducerade i slutet av första perioden och kvitterade i början av andra.

Totalt har han gjort 24 mål den här säsongen.

Alexandre Lavoie avgjorde med 3-2-målet bara 43 sekunder in i den tredje perioden.

– Jag kan inte vänta på att få möta Mora nu. Hela vårt lag är redo, sade segerskytten Lavoie till NWT.

Kanadensaren värvades till Karlskoga tack vare en insamling från supportrarna.

Finalstart på söndag

Den allsvenska finalserien, som spelas i bäst av fem matcher, börjar i Karlskoga på söndag. Därefter spelas de två efterföljande matcherna i Mora.

Modo stod för en spektakulär vändning borta mot just Mora. Underläge med 0-4 efter halva matchen blev till seger efter förlängning med 5-4.

Modo gjorde tre mål i den tredje perioden - två kom från Jordan Smotherman - och Emil Molin avgjorde i numerärt överläge efter 4.18 av förlängningen.

Slipper kval

Tillfällige tränaren Per Bäckman, som togs in i stället för sparkade Andreas Johansson, har därmed sett till att Modo slipper kvala för sin allsvenska existens. Laget har fem poängs marginal ned till kvalstrecket med två omgångar kvar att spela, men eftersom bakomvarande Västerås (tolva) och Björklöven (under strecket på 13:e plats) möts i sista omgången, kan båda lagen inte passera Modo.

Västerås tog sig upp ovanför kvalstrecket efter 3-1-seger över Vita Hästen. I stället är Björklöven tillbaka under strecket sedan laget förlorat borta mot Pantern med 3-4 efter förlängning.

Särklassiga jumbon Södertälje är sedan tidigare klart för negativt kval.