Ny oro inför EM-kval – Rolfö fortsatt skadad

TT

Publicerad 2020-09-09

Fridolina Rolfö. Arkivbild.

De svenska frågetecknen inför nästa veckas EM-kval i fotboll blir allt fler.

Wolfsburgstjärnan Fridolina Rolfö är inte kvitt sin hjärnskakning och missar även helgens Bundesligamatch, uppger den tyska klubben för TT.

Den svenska landslagsanfallaren Fridolina Rolfö åkte på en smäll mot huvudet under Champions League-finalen mot Lyon den 30 augusti.

En lättare hjärnskakning konstaterades och Rolfö missade därför Bundesligapremiären mot Essen i helgen.

Hon lär inte heller kunna spela borta mot Hoffenheim på söndag, meddelar Wolfsburg nu.

"'Frido' uppvisar fortfarande lindriga symptom efter hjärnskakningen som hon ådrog sig i Champions League-finalen. För att minimera riskerna på lång sikt tränar hon fortfarande inte, och jag är säker på att hon inte kommer att spela mot Hoffenheim", skriver Wolfsburgs pressansvarige Dirk Zilles till TT.

Svenska landslaget samlas på måndag inför EM-kvalmatcherna hemma mot Ungern den 17 september och borta mot Island fem dagar senare. Sedan tidigare finns det frågetecken kring målvakten Hedvig Lindahl (knäskada), anfallarna Mimmi Larsson (lårkänning) och Stina Blackstenius (bristning i baksida lår), liksom Djurgårdens Olivia Schough (vad).

Dirk Zilles kan inte svara på om också Rolfö riskerar att tvingas stå över landskamperna.

"Jag kan inte ge något officiellt uttalande om det. Vanligtvis är det de medicinskt ansvariga för klubb respektive landslag som diskuterar saken och sedan tar ett beslut om det är rimligt (att hon är med)", skriver Dirk Zilles.