Apple

Konkurrenten gör narr av Apple TV

Av: 

Alfred Holmgren

SPELA

”För dig som nöjer dig med Crossy road

Misstankar om plagiat är inte de enda anklagelserna som riktats mot Apples nya multimedia-box.

Nu går Nvidia till hårt angrepp mot Apple TV – och har som av en händelse en egen produkt de rekommenderar istället.

Många har höjt på ögonbrynen över det faktum att nya Apple TV med dess rörelsekänsliga kontroll är slående lik Nintendos Wii. Enligt teknikföretaget Nvidia finns det dock mycket annat som Apples allt i ett-box borde kritiseras för.

Enligt Gamespot har Nvidia nu gått till ovanligt offentligt angrepp mot Apple, och bland annat hävdat att ”Nya Apple TV bekräftar värdet i nästa generations smarta TV-konsoler – en kategori som Nvidia uppfann med Shield Android TV”.

”Definitiv förbättring”

Shield är namnet på en kategori av Nvidia-produkter som omfattar Shield Portable, en bärbar konsol som liknar en vanlig handkontroll med inbyggd skärm, samt spelfokuserade surfplattan Shield Tablet, som kan skicka 4K-video till en tv.

I ett blogginlägg fortsätter teknikföretaget:

– Medan den nya Apple TV är en definitiv förbättring jämfört med sin föregångare så kvarstår faktumet att folk som vill streama också vill ha äkta ”high-end”-upplevelser.

”Slutade spela på 80-talet”

Men, varnar Nvidia:

– Vill du verkligen låsa in dig i Apples inhägnade trädgård?

Pikarna fortsätter i det grafiska flödesschema som ackompanjerar blogginlägget. Här klargör Nvidia att folk som inte bryr sig om prestanda och ”slutade spela på 80-talet” kan nöja sig med ”generiska streaming-enheter”. Den som inte behöver fler spel än ”Crossy road” kan välja Apple TV. Medan den som villa ha ”4K-streaming och fantastisk gaming” bör hålla sig till – du gissade det – Nvidia Shield.

Positivt mottagande

Trots Nvidias hånfulla kommentarer har nya Apple TV fått ett överlag positivt mottagande i media, och har kallats Apples mest ambitiösa försök någonsin att locka till sig traditionella konsolspelare. Något som ”Rock band”-studion Harmonix exklusiva ”Beat sports” är ett tidigt tecken på.

Apple TV förväntas släppas i Sverige mot slutet av oktober. Enligt Macworld bör priset landa på 1595 kr för modellen med 32 gigabyte lagring, och 2095 kr för 64 gigabyte.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Cancerfondens arbete – beställ en vacker bukett här

Interflora

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Apple

Wii

Android

Apple TV

Harmonix

Nintendo

Nvidia