Wennerholm: Fortsätter de så här är VM över rätt snart

MANNHEIM. Sverige vann VM-premiären mot Norge.

Men inte utan viss möda.

Och spelar svenskarna så här i fortsättning kommer VM att vara över ganska snabbt.

Då ryker svenskarna i kvarten, precis som i OS.

Det var ju inte så att Sverige var totalt överlägsna och mötte en suverän målvakt där på andra sidan isen, som fallet var när Danmark skrällde mot Finland.

Norges Paul Grotnes var ganska mänsklig och det ska svenskarna vara glada för.

När Norge gjorde 2-2 i början av andra perioden kändes det faktiskt ganska välförtjänt.

Samtidigt blev den kvitteringen den väckarklocka svenskarna behövde efter att ha sovit sig igenom två perioder.

Nu räddades VM-premiären av junioren Magnus Pääjärvi-Svensson som anmäldes först timmarna före match.

Han var en av få svenskar som tog några initiativ och hade farten som krävs mot den här typen av motstånd.

Nu föddes det ett nytt radarpar då det var Pääjärvi och Mattias Weinhandl som stod för nästan allt framåt.

Weinhandl lyckade äntligen få slut på sin långa måltorka och gjorde tre mål, varav hans 1-0 höll hög klass då han höll i pucken och fick ner norske målvakten Paul Grotnes, innan han lyfte in pucken.

Skriker efter målskyttar

Han sköt styrde också in viktiga 3-2 efter 7.08 framspelad av Magnus Pääjärvi-Svensson, som sedan själv gjorde matchavgörande 4-2.

Sedan stänkte Weinis in slutsiffrorna 5-2.

Det var först i slutet av matchen och efter norrmännens kvittering, som det blev den klasskillnad det normalt ska vara mellan de här två lagen.

Faktum var att Jonas Gustavsson tvingades till några svettiga räddning under de första två perioderna, då norrmännen var ett ständigt hot och svenskarna tog alltför många korkade utvisningar.

Mest positivt var att Weinhandls målskytte äntligen lossnade, eftersom det här svenska VM-laget skriker efter målskyttar.

Och att slutsiffrorna blev ganska normala till slut - 5-2.

Nu väntar Frankrike på tisdag och sedan är det gruppfinal mot tjeckerna på torsdag.