Frida Karlsson: Fick trycka i väg alla sprutor de ville ge

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Trots kraschen spurtade Frida Karlsson till sig ett VM-brons i tremilen.

Det var också där, i kraschen, som skadan var framme.

– Jag fick trycka i väg alla sprutor de ville ge mig i ambulansen, säger Karlsson.

Direkt efter målgång skrek Frida Karlsson ut sin smärta, och fick hjälpas bort av medicinsk personal innan hon fördes till sjukhus med ambulans.

Röntgenbilderna visade dock att det inte rörde sig om någon fraktur.

– Jag fick ont men jag körde på och hade bara medalj i tankarna, sa 21-åringen efter loppet.

Weng bad om ursäkt

Efter medaljceremonin, där Frida Karlsson fick ta emot bronspengen, bekräftade hon att smärtan orsakades av kraschen med Ebba Andersson och Heidi Weng.

– Det var mycket fläckar i backen, så man sögs fast. Hon (Ebba) ramlade och jag hade ingenstans att ta vägen så jag ramlade också, och Heidi hade heller ingenstans att ta vägen. Vanligtvis har man så mycket adrenalin att man inte känner något. Men redan första stavtaget kände jag att något var fel, säger Frida Karlsson.

Det var också norskan som körde över armen, och därav orsakade skadan.

– Heidi kom och sa förlåt för att hon körde över mig.

Efter spurtduellen med Andersson och Weng bar det av till sjukhuset i ambulans.

– Jag satt i ambulansen och fick jag trycka i väg alla sprutor de försökte ge mig. Dopningskontrollanten fick följa med på hela ambulansfärden, följa med in på röntgen ... stackars henne! Det har gått i ett, men jag gillar ju när det händer grejer.

Varför tryckte du bort sprutorna?

– Jag vågar inte ha i mig sådana saker. Man vet aldrig vad det är i sådant. Jag tackade snällt nej, det får hellre göra ont i armen då.

Vad sa de på sjukhuset?

– Det första de sa när jag drog fram armen var att den där är nog bruten, men sen visade bilderna att jag har ett starkt skelett. Men vi kan inte ropa hej än, det kan vara en sena som är skadad. Men jag håller tummarna.

Hur var det att få beskedet att den inte är av?

– Det var en seger i sig, det var skönt.

Om Frida Karlsson, som lämnar VM med två silver och ett brons, står i startfältet i världscupavslutningen i schweiziska Engadin nästa vecka är i nuläget oklart.

– Om du frågar mig i dag är det högst oklart, men jag vill inte stänga några dörrar. Säg att det är bara är en rejäl blödning, då kanske det finns hopp.

Publicerad:

LÄS VIDARE