Moa Hansson vann guld i U23-VM

Publicerad 2022-02-26

Den här veckan avgörs U23-VM i norska Lygna och Sverige har flera medaljchanser både för U20- och U23-åkarna.

Då klev 20-åriga Moa Hansson fram direkt och tog guld i sprinten.

– Jag tror inte att jag har fattat det, säger Moa Hansson i SVT efter vinsten.

Längdskidor

Moa Hansson tog silver under förra säsongens U20-mästerskap. Nu var hon ute efter revansch – och tog den.

Hansson startade avvaktande och la sig fint i rygg på konkurrenterna. Sedan växlade hon upp och drog ifrån fältet. Den största konkurrenten, polska Monika Skinder som vann ifjol, låg hack i häl hela vägen in i målet. Men Hansson höll undan och tog hem guldet till Sverige och kan nu kronas som individuell mästarinna.

”Vad långsamt det går”

Hanssons tid landade på 2.34,79 och Monika Skinder kom in på tiden 2.35,28. Hansson såg pigg ut hela loppet, vilket hennes segerintervju vittnar om.

– Jag tror inte att jag har fattat det. Min kropp kändes så pigg och stark. Jag valde att hålla mig borta från strul i början, men i finalen kände jag ”gud vad det går långsamt”, så då körde jag om och gasade på, säger Moa Hansson i SVT efter loppet.