”Spelarna vägrade att duscha med mig”

Hannah Mouncey petades från VM för att hon varit en man

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Hannah Mouncey petades från handbolls-VM eftersom lagkamraterna inte ville duscha eller byta om tillsammans med henne.

Det påstår 30-åringen efter att ha blivit blåst på möjligheten att spela ett handbolls-VM på både herr- och damsidan.

”Ja, jag skulle ha spelat VM just nu om jag hade gett efter och accepterat den rent löjliga begäran från såväl lagledaren som vissa spelare i laget. Ja, jag hade kunnat vara tyst om det så att ingen skulle få reda på vad som hänt – och jag hade förmodligen blivit betydligt bättre omtyckt i laget om jag hade gjort det. Det är till och med så att jag nu, efter att ha berättat det här, inte förväntar mig att bli välkomnad tillbaka in i landslaget över huvud taget. Men ärligt talat, tror du verkligen att jag skulle vilja det med tanke på allt som hänt? Nej, självklart inte.”

Så skriver Hannah Mouncey när hon för Star Observer avslöjar skälet till att hon inte fick spela handbolls-VM för sitt Australien.

1 av 2 | Foto: instagram
Hannah Mouncey

”Var det enda skälet”

Enligt 30-åringen var tränaren och lagkamraterna inte bekväma med att ha henne i samma omklädningsrum. Detta eftersom hon fram tills 2016 var en man och så sent som för sex år sedan spelade VM för herrar.

”Jag petades från VM eftersom en grupp spelare, påhejade av lagledaren, inte ville att jag skulle duscha eller använda samma omklädningsrum som dem före och efter matcherna. Det var det enda skälet tränaren gav mig till petningen.”

”Har ett större ansvar”

Mouncey skriver att hon ombads att byta om på egen hand men vägrade.

”Jag har ett mycket större ansvar inför er och vi har ett mycket större ansvar för varandra att inte nöja oss med det näst bästa när det kommer till jämlikhet.”

När 30-åringen förklarade att hon inte kunde tillmötesgå kravet så petades hon helt från laget och fick förklarat för sig att den officiella versionen skulle vara att hon varit i för dålig form.

Det australiensiska handbollsförbundet har för Star Observer valt att inte kommentera Mounceys anklagelser.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN