Guidetti: Snart tillbaka

Uppdaterad 2017-04-07 | Publicerad 2017-04-06

När Celta Vigo åkte på en förlust efter ett supermål av Valencia var John Guidetti kvar hemma.

Men lagets svenska stjärna är på gång efter sin knäskada.

Tillbaka snart, skriver han själv på Instagram.

Anfallaren John Guidetti fanns inte med i den Celta-trupp som åkte till Valencia för bortamatch i spanska ligan.

Han är ännu inte helt återställd efter den smäll han fick på sitt knä mot Deportivo La Coruña den 19 mars - som gjorde att han missade VM-kvalet mot Vitryssland.

Enligt svenska landslagets läkare Anders Valentin är den normala läkningstiden för den här formen av skador – en törn på inre ledbandet på ena knät – tre veckor.

– Jag har inte hört något annat, men för "JG" handlar det sannolikt om tre veckor från skadan till normal träning, meddelar han Sportbladet.

På söndag har det gått just tre veckor.

Föll mot Valencia

John Guidetti skrev själv på sitt Instagram inför matchen en uppmuntran till laget följt av hashtag "backsoon".

Och kanske behövs han lite extra nu.

Celta de Vigo åkte på en förlust borta mot Valencia (2-3),

Man gjorde det dock i en vacker tillställning. Och med ett tidigt hopp.

Celta Vigo tog ledningen i den 16:e minuten efter frispark. Gustavo Cabral nådde högst framför Valencias målvakt Diego Alves och nickade in ledningsmålet.

Kvitteringen kom efter ett mönsteranfall i slutet av andra halvlek där Simone Zaza klackade fram till högerbacken João Cancelo (ni vet han som gjorde självmålet mot Sverige i förra veckans vänskapslandskamp) som kom farandes på utsidan. Han i sin tur spelade in centralt där Dani Parejo, som fått en motorväg att springa på, förvaltade passningen.

Även andra målet i andra halvlek var av hög klass. Och skapat av två vänsterfötter.

Matchens behållning

Inhopparen Toni Lato slog ett inspel från vänsterkanten rakt på Munirs fot. 2-1 var snabbt på plats.

2-2 kom efter straff, Iago Aspas gick omkull och satte själv säkert straffen lågt i målvaktens vänstra stolpe.

Men matchens behållning stod Carlos Soler när han i matchens slutskede från distans chippade in segermålet över en offensiv Sergio Álvaro.

Det var en mjuk fot som satte en skarp avrundning på en tung match.

Den sena matchen var den andra i spanska ligan under torsdagen. Tidigare under kvällen vann Eibar mot Las Palmas med 3-1.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se