Guidetti frustrerad efter tidiga bytet

Uppdaterad 2023-05-16 | Publicerad 2023-05-15

John Guidetti såg besviken ut efter bytet i den 67:e minuten.

Efter krysset mot IFK Göteborg var han frustrerad.

– Såklart jättetråkigt att inte vara på planen och kunna hjälpa till när vi leder matchen med 2–1, säger han.

AIK tog ledningen med 2–1 i den 54:e minuten. 13 minuter senare byttes John Guidetti ut. Anfallaren såg både besviken och frågande ut efter det tidiga bytet.

Fem minuter senare kvitterade IFK Göteborg till 2–2 och Guidetti var nedsämd och, till en början fåordig, i den mixade zonen efter matchen.

Vad är dina känslor?

– Frustrerad.

Vad är du mest frustrerad över?

– Att vi inte vinner.

Och varför gör ni inte det?

– För att de gör lika många mål som oss.

”Var fräsch”

När Guidetti får frågan om det tidiga bytet lägger han ut texten.

– Jag kände mig fräsch och pigg och jag kände att jag gjorde en bra match och att mina toucher satt. Jag får inte supermånga lägen, men jag skapar det jag kan. Jag vet inte, men min känsla är att jag spelade bra. När vi gör 2–1 ligger jag på sexan, jag känner inte att jag behöver gå och pressa deras mittbackar. Jag känner att vi har kontroll och att det finns 3–4 lägen när vi vinner bollen på grund att vi ligger på sexan, om bara förstapassen är bättre kommer vi nästan fem mot tre. Såklart jättetråkigt att inte vara på planen och kunna hjälpa till när vi leder matchen med 2–1.

Vad har du fått förklaring?

– Ingenting. Det var taktiska skäl.

Tyckte du att det var fel?

– Nej, jag vill bara alltid spela. Jag vet inte vad som var fel eller rätt. Det kändes som att vi hade god kontroll på dem och jag kände mig fräsch.

Andreas Brännström sa på presskonferensen efter matchen att han ville ha in pigga ben, men Guidetti kände sig inte trött.

– Jag var fräsch, jag kände mig jättefräsch. Men han bestämmer. Jag kände att jag inte behöver kliva på mittbackarna utan att jag låg bra. Jag kände mig fräsch.