Stina Nilsson uttagen till världscupavslutningen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DEUBERT / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Världscupavslutning i Östersund.

Då får Stina Nilsson chans till debut i världscupsammanhang.

– Det är viktigt för hennes utveckling, säger skidskyttelandslagets tränare Johannes Lukas.

I går, måndag, lämnade det svenska skidskyttelandslaget tjeckiska Nove Mesto för att resa hem till Sverige och världscupavslutningen i Östersund nu till helgen. 

I dag, tisdag, presenterades den svenska truppen. Den stora överraskningen? Stina Nilsson.

– Stina har visat bra åkform framförallt de senaste IBU-cuperna och vi tror att det är viktigt för hennes utveckling att få chansen att både träna och tävla med de bästa i världen, säger skidskyttelandslagets tränare Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

27-åriga Nilsson meddelade för ungefär ett år sedan att hon byter sport till skidskytte. Nilsson har under den gångna säsongen främst tävlat i IBU-cupen, vilket är nivån under världscupen. Där har 27-åringen varit vass i spåret, men haft det lite jobbigare med skyttet.

Under helgens avslutning i Österstund står sprint, jaktstart samt massstart på programmet. 

Sverige har så här långt den här säsongen tagit 30 pallplatser, där de senaste två pallplatserna kom under förra helgens tävlingar i Tjeckien.

Nytt tränarteam

Det blir även förändringar i det svenska tränarteamet under kommande helg, efter att tränaren Mattias Nilsson testat positivt för covid-19, vilket gjorde att hela ledarstaben sattes i karantän. Tränarteamet i Östersund består därför av: Anna-Maria Uusitalo, Jonas Johansson, Erika Oskarsson, Ola Ravald och Marcus Bystedt.

– Vi har fått till en stabil och trygg organisation där samtliga ledare känner de aktiva väl, så jag är övertygad om att det kommer att fungera bra under helgens tävlingar, säger Anna-Maria Uustialo, sportchef på Svenska Skidskytteförbundet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN