Lindelöf förklarar valet: ”Det var bäst för mig”

BELGRAD. Victor Nilsson Lindelöf missade landslagets fyra matcher i juni.

Lagkaptenen valde att köra sin rehab på en semester istället för med landslaget.

– Det var bäst för mig och min kropp att köra rehab för mig själv, säger 27-åringen

Det är inte bara 4-4-2 som är tillbaka i landslaget utan även lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf. Mittbacken har inte haft en optimal säsongsinledning i Manchester United och har enbart spelat en match inför Nations League-samlingen.

– Tyvärr blev jag skadad några dagar innan premiären så starten har inte varit optimal för mig. Jag har inte kunnat vara ute och spela match och träna med laget. Jag har bara fått några träningar i mig men självklart så hade jag velat spela fler matcher, säger Nilsson Lindelöf.

Men det var en annan skada som stoppade stjärnan från att vara med under samlingen i juni. De återkommande ryggproblemen krävde rehab och på frågan om lagkaptenen skulle ansluta några dagar till landslaget för att bidra med sin erfarenhet till de nya och unga i landslaget, som till exempel Andreas Granqvist gjorde under EM 2021 och Zlatan Ibrahimovic som inte var redo att starta under samlingen i mars, samt vara på plats när ett nytt spelsystem sjösattes, svarade Janne Andersson:

– Det var så pass stor problematik så vi såg ingen chans till att det skulle bli bra. Då är det bättre att han är ledig.

”Kände att det var bäst för mig”

Under samlingen publicerade både Victor Nilsson Lindelöf och Albin Ekdal (vice kapten i landslaget och även han skadad vid tillfället) bilder från deras gemensamma semester i södra Europa. Janne Andersson fick frågor om det under samlingen och när Nilsson Lindelöf satt på podiet i Belgrad var det mittbackens tur att förklara valet.

Funderade du något på att det kunde bli diskussioner när lagkapten och vice kapten var på semester istället för med landslaget?

– Jag pratade med Janne och jag vet inte om det är någon som varit skadad som varit med och kört rehab med landslaget, säger mittbacksstjärnan och fyller i:

– Kan man inte spela så kan man inte spela. Jag kände att det var bäst för mig och min kropp att köra rehab för mig själv.

”Det bästa för att vinna matchen”

Landslagssamlingen i juni blev en mardröm för Sverige som förlorade tre av fyra matcher. Janne Andersson valde att testa 4-3-3 men nu tyder mycket på att landslaget kommer gå tillbaka till 4-4-2 i försvarsspelet.

– Vi har tränat på hur vi ska gå in till den här matchen, vi kan och vi vet hur vi ska spela och vi kan principerna. Det gäller för oss att följa matchplanen, säger Nilsson Lindelöf.

– Det handlar inte om att hitta trygghet igen, vi gör extremt små förändringar försvarsspelet. Det handlar om att göra det bästa för att vinna matchen, säger Janne Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.