Djurgården vidare till semi – efter Ytterells superpass

Uppdaterad 2024-03-27 | Publicerad 2024-03-26

Djurgården tappade en 2–0-ledning mot Björklöven.

Sedan reste sig Stockholmslaget på nytt efter dubbla framspelningar av Alexander Ytterell och vann till slut med 4–3.

– Vi gör en otroligt bra matchserie, säger Ytterell.

Det var i spel fem mot fyra som Ludvig Rensfeldt, Alexander Ytterell och Olle Liss bjöd på riktigt hockeygodis i form av sitt passningsspel och avslut på mål.

Olle Liss dundrade in 4–2-målet efter halva mittperioden.

Först var det Linus Klasen som tog in pucken i anfallszon innan han spelade vidare till Rensfeldt. Djurgårdens center spelade i sin tur Ytterell som med en diagonalpassning hittade till Olle Liss.

– Hatten av till Olle, bra skott, säger Ytterell.

Gick ifrån

Andra perioden hade fått en betydligt sämre start sett ur Djurgårdens ögon. Det hade inte gått mer än 26 sekunder innan Björklöven hämtade ikapp det underläge som laget gick till första pausvilan med.

Gästernas Alexander Wiklund fick loss pucken vid sargen och gick in framför kassen för att sedan servera Daniel Rahimi. Rahimis skott räddades, men då kunde Wiklund skicka in returen bakom Andrén i Djurgårdens mål. Ett mål som innebar 2–2.

Hemmalaget var dock snabbt med repliken. Efter tekning i anfallszon skickade Victor Eklund pucken till Alexander Ytterell. Ytterell stod för kvällens första viktiga framspelning, denna gång till Daniel Glad som rakade in 3–2.

Var i underläge

Det var en match där Björklöven hade pressen på sig. Hemmalaget Djurgården ledde matchserien med 3–1 inför kvällens möte och pressen på ”Löven” blev inte mindre när Djurgårdens ledningsmål kom efter redan 20 sekunder.

Trots vittringen i period två blev det alltså uttåg för Umeålaget i femte kvartsfinalen.

– Otroligt skönt. Vi vänder hemåt och ska försöka slå in matchbollen. Vi vet att det är den svåraste bollen att slå in. Vi kommer ut bra och får med oss publiken. Gör två snabba och får extrem energi från det hela matchen tycker jag, säger Ytterell.