Skrällmatchen som hade det mesta

Publicerad 2017-01-06

Eric Norin blev Almtunas hjälte (arkivbild).

Almtuna chockstartade fram till tidig 3–0-ledning.

Topplaget Tingsryd kom ikapp med tre mål på 56 sekunder och det kan väl konstateras att det hände mycket.

Och det hände snabbt i den här matchen.

Almtuna passade på att bryta lagets tråkiga powerplay-svit med första målet i numerärt överläge på sju matcher.

Efter drygt tre minuter satte Linus Sandin in matchens första mål med bara sekunder kvar av Tingsryds utvisning.

Och det var bara början på lagets starka start.

För bara 26 sekunder senare kom 0–2. Och knappt sex minuter in i matchen drygade man ut till 0–3.

Det gick väldigt snabbt och det såg ut som att Tingsryd inte riktigt förstod vad som hände. Men när perioden närmade sig slutet vaknade serietrean till.

Supervändningen

0–3 blev 3–3, på 56 sekunder.

Och då såg det ut som att det skulle bli tufft för bortalaget. Men det blev bara ett mål till i den här matchen – och det gjorde Almtunas Eric Norin.

Med fem minuter kvar av den andra perioden kom 3–4 och efter det blev det en lång tredje period för Almtuna. Tingsryd slet, kämpade och gjorde allt för att få in den där kvitteringen.

Men den kom aldrig. I stället småskrällde Almtuna och tog viktiga poäng medan Tingsryd nu tappar i toppstriden.